Početna O portalu Prijatelji Uloguj se Upiši se u adresar Twitter Eng

Ukinuto preduzeće za grejanje, troškove plaćaju građani

GORNJI MILANOVAC - - Nakon pune dve godine rada na osnivanju javnog preduzeća za grejanje i distribuciju prirodnog gasa u Gornjem Milanovcu, Opštinsko veće danas je odlučilo da se od toga odustane.

IZVOR: Danas.rs

Grejanje u Gornjem Milanovcu organizuje javno komunalno preduzeće u čijoj je primarnoj nadležnosti održavanje higijene u mestu. Zbog toga su opštinski čelnici želeli da grejanje organizuje posebno preduzeće.


U obrazloženju koje je podneo načelnik za Komunalno-stambene poslove Zoran Drinjaković navodi se da je preduzeće trebalo da počne da radi 1. oktobra, "ali se nisu stekli uslovi, te se ukazala potreba za ukidanjem odluke o osnivanju".
Niko nije objasnio koji su to uslovi, a rečeno je da je odluka o osnivanju usvojena 30. septembra 2009. kada je dat rok da bude realizovana do 1. oktobra 2011. godine.


Čak je za vršioca dužnosti direktora preduzeća u osnivanju imenovan Miroslav Milovanović, pomoćnik predsednika opštine, koji je za agenciju Beta izjavio da ne zna zašto se odustaje od novog preduzeća.


Direktor Javnog komunalnog preduzeća, koje sada organizuje grejanje, Milosav Petrović rekao je da takav način rada stvara konstantne gubitke i da se ogroman dohodak iz drugih radnih jedinica izdvaja za rad toplana.
"Jedini način da se racionalno organizuje grejanje je osnivanje posebnog preduzeća, jer gubitke pokrivaju svi građani, a to je strateško i ključno pitanje i nije jasno što se to odlaže", naveo je Petrović.

Nazad

Komentari

Nema unetih komentara

Vaš komentar
© Grejanje.com 2010-2012 | Powered by PlumDesign
Nezavisnost rada magazina za energetsku efikasnost omogućili su pokrovitelji i sponzori projekta
Logo Grejanje.com - Magazin za Energetsku Efikasnost