Biomasa

Kotlovi na pelet, otpadnu biomasu ili komadno drvo sve više se koriste kao primarni izvor toplote. Neophodan je razuman odnos prema prirodi kako bismo opravdali izraz "obnovljiv"

 • HERZ Kotlovi na biomasu

  HERZ Kotlovi na biomasu

  HERZ proizvodi kotlove isključivo na drvnu biomasu. Fabrika se specijalizovala za proizvodnju ove vrste kotlova sredinom 80-tih godina prošlog veka. Nova fabrika je otvorena u aprilu 2010 godine i zapošljava oko 150 ljudi. Vrednost investicije oko 13.000.000 EUR.
 • Peć na pelet za etažno grejanje - MBS Thermo Pellet

  Peć na pelet za etažno grejanje - MBS Thermo Pellet

  Kaminska peć na pelet se pokazala kao najekonomičnija ekološka peć koja je osvojila Evropsku uniju. Pelet je gorivo izrađeno od presovane drvene mase koja se smatra za najčistije gorivo za svakodnevnu upotrebu, potpuno neškodljivo za čovekovo zdravlje. Pelet ima najbolji odnos kalorične moči (5,4 KWh/kg), iskorišćenja i cene u odnosu na ostala čvrsta goriva, gas i el.energiju.
 • Vitoligno 300-H: Kotao na pelet i sečku drvnog porekla

  Vitoligno 300-H: Kotao na pelet i sečku drvnog porekla

  Toplotnim kapacitetom od 60 do 150 kW Vitoligno 300-H je posebno pogodan za poljoprivredna i šumarska gazdinstva, pogone za obradu drveta, komunalna postrojenja, hotele i stambena naselja.
 • TKAN - Trajnožareći kotao sa automatskim nalaganjem

  TKAN - Trajnožareći kotao sa automatskim nalaganjem

  Kotao TKAN je razvijen sa ciljem da RADIJATOR INŽENJERING ponudi tržištu kotao koji je po svojim mehaničkim i termičkim osobinama izrazito namenjen biomasi kao gorivu.
 • Centrometal – pelet setovi

  Centrometal – pelet setovi

  Dodavanjem pelet seta na kombinovani kotao Eko CKP ili Centro Plus dobija se idealan odnos kvaliteta i nivoa cena.
 • Edilkamin – peći na pelet za centralno grejanje

  Edilkamin – peći na pelet za centralno grejanje

  Spoj funkcionalnosti i estetike u službi komfora. Ova kaminska peć za centralno grejanje u potpunosti ispunjeva sva tri kriterijuma a u sve to je i u skladu sa ekologijom.
 • Kotao na pelete Vitoligno 300-P

  Kotao na pelete Vitoligno 300-P

  Potpuno automatizovani kotao na pelet vrhunske klase Nazivni toplotni kapacitet: od 4 do 48 kW Jednoporodične kuće Novogradnja i rekonstrukcija Potpuno automatizovani kotao na pelet vrhunske klase
 • Timex Plus Ekona TN-E-P i TN-E-P+

  Timex Plus Ekona TN-E-P i TN-E-P+

  Godine iskustva u dizajnu i proizvodnji kotlova za centralno grejanje omogućavaju da se na tržištu plasira širok opseg kotlova za tečno, gasovito i čvrsto gorivo, snage od 20 do 300 kW...
 • Biomasa i resursi u Srbiji

  Biomasa i resursi u Srbiji

  Proizvodnja bioenergije, energije dobijene iz biomase, u svetu je ograničena. Udeo energije proizvedene iz biomase u industrijskim zemljama je oko 4 % dok je u zemljama u razvoju učešće oko 22 % ali je najveći deo proizveden u termički neefikasnim i tradicionalnim uređajima.
 • HERZ Pinkafeld

  HERZ Pinkafeld

  Otvorena nova fabrika sa laboratorijom i istraživačkim centrom u Pinkafeldu.