Početna O portalu Prijatelji Uloguj se Upiši se u adresar Twitter Eng

REHAU - PROMENE U INTERNACIONALNOM UPRAVLJANJU

WOLFGANG FABER POSTAJE ČLAN SUPERVISORY BORD-A I PREDAJE CEO-FUNKCIJE RAINER SCHULZ

Nakon četrdeset godina u kompaniji, CEO Wolfgang Faber - koji je u značajnoj meri obeležio širenje rada kompanije REHAU u regionu jugoistočne Evrope sa upravom u Austriji - prelazi početkom aprila u Supervisory Board REHAU Grupe. U istom trenutku njegovu funkciju CEO preuzima njegov dosadašnji zamenik Rainer Schulz.

Guntramsdorf/Rehau, 1 aprila 2010.g. Sa današnjim danom CEO Wolfgang Faber prelazi u Supervisory Board - što se može uporediti sa nadzornim odborom i gde se postavljaju smernice za međunarodni razvoj REHAU Grupe. Istovremeno njegov dosadašnji zamenik Rainer Schulz preuzima funkciju CEO u međunarodno aktivnom prerađivaču polimernih materijala.

Faber, koji je 1971.g. počeo kao asistent glavnog rukovodioca odeljenja za ljudske resurse, imenovan je već 1973.g. za opunomoćenika. Od 1977.g. dugi niz godina vodio je odeljenje za automobilsku industriju. Preko pozicija prokuriste i direktora, dolazi na funkciju rukovodioca prodaje i managementa, koju preuzima u martu 2000.g., imenovan je početkom 2007.g. za izvršnog direktora Izvršnog odbora Grupe - CEO Group Executive Board.

Njegov naslednik i dosadašnji zamenik Rainer Schulz u kompaniji je od 2001.g. i do sada je kao COO bio nadležan za operativne poslove Grupe. U personalnoj uniji zastupao je i jedan poslovni segment u poslovnoj upravi. 45-godišnjak želi i dalje da korača uhodanim putem Grupe na visokom nivou. Schulz će pre svega forsirati izuzetnu inovativnost REHAU-a koja je važan sastavni deo kompanijske kulture i uspeha.

Odlaskom 65-godišnjeg Faber-a sa operativne funkcije, dolazi i do reorganizacije u Group Executive Baord-u. Sada ga čine predsedavajući Rainer Schulz, njegov zamenik Jörg Neukirchner, kao i Dr. Stefan Girschik, Thomas Krausch i Jürgen Werner. Wolfgang Faber je na poseban način obeležio razvoj porodičnog preduzeća sa sedištem u Rehau, u Gornjoj Franačkoj. Na važnim pozicijama sudelovao je u kreiranju kontinuiranog međunarodnog rasta firme. Upravo u napetim privrednim vremenima uvek je dokazivao dalekovidost, snagu da nametne svoje stavove i iste sprovede, kao i hrabrost u donošenju odluka. - Njegovu kompetentnost i višedecenijsko iskustvo REHAU će i dalje koristiti. Faber je pored toga u značajnoj meri sudelovao u izgradnji regiona jugoistočne Evrope sa upravom u Guntramsdorf-u kod Beča. Sa Austrijom ga kao pasioniranog planinara povezuje posebna ljubav - već dugi niz godina kada je god u prilici dolazi u region oko Salzburg-a, u Maria Alm, gde poseduje kuću. REHAU-grupa REHAU je širom sveta vodeći proizvođač sistema za poslovna područja Građevinarstva, Automotiva i Industrije. Investitorima, arhitektama, projektantima, kao i distributerima i preduzimačima poslovno područje Građevinarstvo je kompetentan partner za sisteme prozorskih i fasadnih profila, unutrašnje instalacije i sistema cevi za. Poslovno područje Automotivi podržava automobilsku branšu u njenom nastojanju da sistematski ptimizuje dizajn, komfor i sigurnost - od razvoja spoljnih elemenata kao što su branici ili blatobrana, pa sve do inteligentnih modula za razvod vode i vazduha. Inovativna rešenja za najrazličitije industrijske primene nudi poslovno područje Industrija – od rešenja za industriju nameštaja do rešenja za proizvodnju kućnih aparata. REHAU deluje u okruženju orijentisanom ka tehnologijama i uvek iznova definiše fascinantan potencijal polimera u korist svojih kupaca. Razvojem kreativnih proizvoda i sistema kompanija želi da ponudi suštinske dodatne vrednosti. Specijalista za polimerne materijale dosledno umrežava Know-how specifičan za branšu sa sva tri područja svoje poslovne aktivnosti, kako bi inovacijama i promišljenim ponudama sistema ojačao svoju vodeću poziciju širom sveta na nivou proizvoda, savetovanja i servisa. Oko 15.000 zaposlenih širom sveta svojim radom doprinosi rastu i uspehu REHAU-a. Na više od 170 lokacija u svetu nezavisno porodično preduzeće uvek je u direktnoj blizini tržišta i kupaca. U Austriji je REHAU prisutan od 1956. godine. Već više od deset godina iz Austrije se uspešno gradi i upravlja regionom jugoistočne Evrope, koji u međuvremenu broji 1.450 zaposlenih na 24 lokacija, u 19 zemalja.

Nazad

Komentari

Nema unetih komentara

Vaš komentar
© Grejanje.com 2010-2012 | Powered by PlumDesign
Nezavisnost rada magazina za energetsku efikasnost omogućili su pokrovitelji i sponzori projekta
Logo Grejanje.com - Magazin za Energetsku Efikasnost