Početna O portalu Prijatelji Uloguj se Upiši se u adresar Twitter Eng

INTERSOLAR EUROPE 2011 - Vodeća svetska izložba iz oblasti solarne industrije

Od 8. do 11. juna 2011. godine u Minhen je u centru pažnje solarne industrije. Tamo se okupljaju najveći svetski proizvođači, dobavljači, distributeri da prikažu najnovije trendove na tržištu.

Intersolar Logo

Ovogodišnji INTERSOLAR EVROPA polazi od iskustava iz 2010. godine, a 2.200 izlagača imaće priliku da predstavi svoje proizvode na 16,5 hektara izložbenog prostora u 15 hala. Očekuje se preko 75.000 posetilaca iz 150 različitih zemalja. Slogan manifestacije je "Povezivanje Solarnog Biznisa" (Connecting Solar Business).

INTERSOLAR EVROPA je idealno mesto za ostvarivanje kvalitetnih kontakata i usmeravanje proizvoda ka lokalnim tržištima.

 

ISTORIJA

Aktivno promovisanje razvoja solarne tehnologije –to je cilj koji  je još 1991 postavila radna grupa za Tehnologiju Životne  Sredine (Arbeitskreis für Umwelttechnologie) u Forchajmu (Pforzheim), kada je organizovan prvi događaj sa prezentacijama o korišćenju solarne energije. Tada je pet kompanija predstavilo svoje proizvode.

Tokom godina koje su usledile, interesovanje za solarne tehnologije se povećavalo i 1993. godine manifestacija je privukla 25 izlagača, a nedugo zatim, 1995. u ovaj mali grad između Štutgarta i Karlsrue došle su 84 kompanije.

Intersolar Evropa

 

Ovaj događaj je postao najvažniji u objasti solarne tehnologije u Nemačkoj i postepeno je organizacija događaja postala profesionalna. Direktor novosnovanog  “Solar Promotion GmbH”,  Markus Elzeser (Markus Elsässer) koji je bio uključen u projekat od samog početka, podigao je svest o postojanju ove izložbe izvan granica Nemačke. Manifestacija je preseljena u Frajburg, a njeno ime promenjeno u INTERSOLAR.

Frajburg je svojim izložbenim prostorom privukao vodeće kompanije solarne industrije kao i vodeće institucije i 2000. godine dostigao 11.000 posetilaca sa 200 izlagača. INTERSOLAR se brzo pročuo u Evropi i 2008. godine se manifestacija seli u Minhen. Nova lokacija omogućila je dalji razvoj i širenje ponude iz ove industrijske grane uz proširenje Fotoelektričnim sistemima (Photovoltaic).

2008 godina je bila godina pokretanja INTERSOLARUSA u San Francisku i 2009. godina INTERSOLAR India – Baš kako su tvorci 1991 predvideli.

 

Prevod i adaptacija – www.grejanje.com 

Nazad

Komentari

Nema unetih komentara

Vaš komentar
© Grejanje.com 2010-2012 | Powered by PlumDesign
Nezavisnost rada magazina za energetsku efikasnost omogućili su pokrovitelji i sponzori projekta
Logo Grejanje.com - Magazin za Energetsku Efikasnost