Početna O portalu Prijatelji Uloguj se Upiši se u adresar Twitter Eng

Vaillant - Solarni kolektori - (Video)

Uređaji, koji su savršeno međusobno uskađeni i koji se u svako doba mogu fleksibilno proširivati i kombinovati po želji, čine Vaillantov inteligentni sistem, kome naravno pripada i nova generacija solarnih sistema auroTHERM; auroSTEP i auroSTEP pro.
Korišćenjem sunčeve energije koja je besplatna, moguće je uštedeti i do 60% godišnje potrebne energije za pripremu potrošne tople vode, što znači, da leti konvencionalni način zagrevanja tople vode gotovo i nije u upotrebi.

 

 

auroSTEP plus - kompletan solarni sistem

Solarni sistem sa tri komponente i zaštitom od pregrejavanja
Nova generacija Vaillantovog solarnog sistema auroSTEP plus odlikuje korišćenje sunčeve energije za pripremu potrošne tople vode na najjednostavniji način sa samo tri komponente koje su savršeno prilagođene u jednu celinu. Mali broj komponenata, smanjen broj hidrauličkih i električnih priključaka, kao i izuzetno jednostavna montaža, argumenti su koji ovaj sistem čine jedinstvenim na tržištu.
Osnovna komponenta sistema je svakako rezervoar za pripremu potrošne tople vode sa integrisanom regulacijom, recirkulacionom pumpom i sigurnosnim ventilom.
Druga komponenta su novi horizontalni pločasti kolektori sa strukturalnim solarnim staklom, kao i serpetinskim apsorberom auroTHERM VFK 135 D.
Treća komponenta su cevi promera 10 mm, nepohodne da bi ceo sistem funkcionisao. auroSTEP sistem idealan je za kuće sa privremenim boravkom iz razloga što njegovi kolektori poseduju serpetinski apsorber koji vraća solarni medijum (propilen-glikol) u izmenjivač rezervoara kada sistem nije u pogonu. Na taj način korisnik ne mora brinuti o pregrejavanju solarnog sistema.
ŠtampajPošalji prijatelju

Komentari

predrag djordjevic
15 08 2016
Koja je cena auroSTEP pro sistema sa nosacem za kosi krov,dali je zimi potrebna neka zastita ako se sistem ne koristi,odnosno ako se koristi do koje zimske temperature je moguce koristiti(-20,30 celzijusa)
hvala
 
Dragoljub Vrbaški
20 01 2014
Zainteresovan sam za ugradnju jednog solarnog kolektora.
Pročitao sam ono što je na vašem sajtu, ali me još interesuje :
1. Ko postavlja kolektor na krov i sve ostale potrebne priključke.
2. Kolika je ukupna cena za sve to, odnosno samo za materilaj (uz, naravno uputstvo za montiranje.

Hvala, pozdrav i najlepše želje.
 
Nebojša Mišić
01 08 2011
Cena komplet sistema za ravan krov je 334.715,00 RSD. Komplet sadrži 2 solarna kolektora VFK 135 D, solarni bivalentni rezervoar od 250 litara, 12-metarsku pumpu, automatiku, spojne setove, okvire i šine za montažu. Cevi nisu sadržane u paketu iz prostog razloga što ne znamo koja Vam je dužina potrebna. Cebi moraju biti spoljašnjeg prečnika 10 mm, unutrašnjeg prečnika 8,4 mm i dobro izolovane. S poštovanjem, Nebojša Mišić, Vaillant GmbH
 
Sasa Bjelajac
29 07 2011
Postovani, posto me zainteresovao vas proizvod "auroSTEP plus" hteo bih Vas zamoliti da mi navedete cenu (RSD/€) za kompletan sistem (2 kolektora/fluid/cevi/rezervoar). Hvala Vam u napred! S postovanjem Sasa Bjelajac
 

Vaš komentar
© Grejanje.com 2010-2012 | Powered by PlumDesign
Nezavisnost rada magazina za energetsku efikasnost omogućili su pokrovitelji i sponzori projekta
Logo Grejanje.com - Magazin za Energetsku Efikasnost