Početna O portalu Prijatelji Uloguj se Upiši se u adresar Twitter Eng

Grejanje travnatih površina i mnogo više... (Rehau)

Svetsko fudbalsko prvenstvo u Nemačkoj bio je međunarodni sportski događaj 2006. godine. Na većini stadiona na kojima su se igrale značajne utakmice, REHAU je sa svojim sistemima osigurao vrhunski kvalitet: na primer sa sistemima za pitku vodu i odvodnjavanje, crevima za napitke i pratećim rashladnim sistemima, kanalima za zaštitu kablova i sistemima za drenažu pa sve do grejanja travnatih terena, zahvaljujući kojima se svetsko prvenstvo mirne duše moglo održavati i zimi.

 

Prerađivač polimernih materijala aktivan širom sveta prisutan je sa svojim proizvodima i sistemskim rešenjima u mnogim arenama. Gotovo 100 stadiona i terena za trening internacionalnih vodećih klubova – od Torina do Moskve, od Beča do Istambula, od Bremena do Münchena – opremljeno je inteligentnim sistemima za grejanje travnatih terena. Širom sveta REHAU zauzima vodeću poziciju na tom području. „Grejanje travnatih terena funkcioniše slično kao podno grejanje u zgradi“, objašnjava princip rada Jörg Neukirchner, rukovodilac REHAU-ovog sektora Građevinarstvo. „Ispod travnjaka se polaže gusta mreža posebno robusnih i dugovečnih cevi kroz koje po potrebi prolazi topla voda. Tako se mogu „otopiti“ tvrdo zamrznuti tereni i snežni pokrivač. Zavisno od vremenskih uslova regulacioni uređaj upravlja kompleksnim sistemom i površinsku temperaturu travnjaka održava na maksimalno 2° C. Iako grejanje travnjaka za vreme Svetskog prvenstva nije bilo potrebno, fudbalska elita poput Ballacka & Co. sigurno profitira od njega. Jer sistemi cevi od umreženog polietilena u tlu najpoznatijih stadiona garantuju mogućnost igranja i treniranja tokom cele godine.

 

Jednako kao i učinkoviti sistemi za drenažu uspešnog ponuđača kompletnih sistema: polimerne cevi za odvodnjavanje prihvataju atmosferske vode i vodu od topljenja snega direktno ispod travnjaka i odvode je do višenamenskih cevi koje se nalaze pored terena. Cevi većih dimenzija pouzdano transportuju sakupljenu vodu u cisterne, kanalizaciju ili u kontrolne šahtove. I ove komponente sistema REHAU isporučuje fudbalskim arenama. Stručnjak u branši koristi pri tom svoje dugogodišnje iskustvo u izgradnji saobraćajnica i niskogradnji. Jörg Neukirchner: „Kad treba ponuditi sve na jednom mestu: od grejanja travnatih terena, preko drenaže pa do pouzdanih sistema za navodnjavanje i geotekstil, koji će celi niz godina stabilizovati zelene površine izložene velikom opterećenju, po pitanju sistema za sportske terene na vrhu smo tabele.“ U prilog tome pored priznatog kvaliteta i ponude sve-na-jednom-mestu govori pre svega servis koji preduzeće nudi za svaki pojedinačni projekat. „Podrazumeva se da izvođači koji sudeluju u polaganju naših sistema prolaze stručnu edukaciju“, nastavlja rukovodilac sektora.

 

Više miliona metara REHAU-ovih cevi koje su već položene u evropskim stadionima ispunjavaju najviše zahteve inovativnih rešenja uspešnog prerađivača polimera. – Najčešće nevidljivi, ali predstavljaju itetako osetnu korist. Tako na primer creva za napitke i prateće rashladne sisteme u šankovima i automatima za piće garantuju navijačima higijenu i optimalno rashlađene napitke prilikom točenja. Za prenos televizijskih i radijskih priloga neizmerne količine podataka prolaze kroz visokootporne kanale za zaštitu kablova od PVC-a. Na području sanitarnih instalacija i igrači i njihovi navijači profitiraju od pouzdanih i dugovečnih sistema za pitku vodu i odvodonjavanje ovog eksperta za polimerne materijale.

 

Fudbalski stadioni su samo jedan od primera učinkovitosti REHAU-a u koju se pouzdaju kupci širom sveta. Kao ni jedno drugo preduzeće, prerađivač polimera uvek iznova dokazuje svoju kompetentnost za rešenja na bazi polimera, i to na upečatljiv način na području Građevinarstva, Automotiva i Industrije. Svojom inovativnošću, sveobuhvatnom aktivnošću na navednim područjima i učinkovitim efektima sinergije koji se time postižu, moderno i profesionalno vođeno porodično preduzeće jedinstveno je na području prerade veštačkih materijala. U osnovne kompetencije ubraja se razvoj materijala i sistema kao i tehnika obrada površina. REHAU sa više od 14.000 zaposlenih na preko 170 lokacija širom sveta zauzima vodeću poziciju kao pokretač inovacija.

ŠtampajPošalji prijatelju

Rehau d.o.o.

Batajnički drum 283 E, Beograd

www.rehau.rs

Komentari

Nema unetih komentara

Vaš komentar
© Grejanje.com 2010-2012 | Powered by PlumDesign
Nezavisnost rada magazina za energetsku efikasnost omogućili su pokrovitelji i sponzori projekta
Logo Grejanje.com - Magazin za Energetsku Efikasnost