Zamenite Vašu pumpu odmah!

Svako domaćinstvo je puno električnih potrošača. Standardna, zastarela pumpa za grejanje je svakako jedan od glavnih krivaca. Jednostavno, zamenom za Wilo Stratos PICO, visoko efikasnom pumpom, moguće je uštedeti i do 141 Eur godišnje u budžetu Vašeg domaćinstva.

Sa uštedom el. energije od čak 90% u poređenju sa starom neregulisanom pumpom, Wilo-Stratos PICO je štedljivija nego bilo koja druga pumpa A-klase, prema standardu Evropskog Komiteta za mere. Ovo je moguće pomoću jedinstvene 3 Watta tehnologije. Praktično pumpa će samu sebe otplatiti već u prvoj godini eksploatacije.

Klasifikacija energetske efikasnosti

Wilo-Stratos PICO, sa svojom jedinstvenom 3 Watta tehnologijom omogućava i do 90% uštede el. enegije u poređenju sa starim neregulisanim pumpama za grejanje. Sa Wilo-Stratos PICO je moguće prepoloviti potrošnju potrebne el. energije u poređenju sa sadašnjim vrhunskim energetski efikasnim pumpama A klase. 

TÜV je potvrdio visoku efikasnost

TÜV SÜD (Asocijacije Nemačke Tehničke Inspekcije Jug) je izračunao prosečnu godišnju potrošnju el. energije jednog tipičnog domaćinstva od samo 46kWh (prema: Europump Commitment measuring procedure). Samim tim, Wilo-Stratos PICO predstavlja jednu visoko efikasnu pumpu čije su performanse visoke efikasnosti sertifikovane od strane TÜV SÜD. Ovaj sertifikat je moguće pogledati na www.wilo.com/legal

wilo stratos pico A klass energy efficiency

Postavljanje standarda još od 1872

Ime Wilo širom sveta predstavlja sinonim tradicije nemačkog inženjerstva prve klase. Sa više od 6000 zaposlenih u celom svetu, već danas radimo na rešenjima problema sutrašnjice, stalno razvijajući nove pumpe i pumpne sisteme, čiji kvalitet i efikasnost pomažu u postavljanju standarda budućnosti.

German quality since 1872

Odgovara svakoj instalaciji

Instalacija pumpe nikad nije bila tako jednostavna kao sa Wilo-Stratos PICO. To je zbog kompaktne konstrukcije, koja omogućava da mala visokoefikasna pumpa odgovara svakom mestu instalacije.

Jednostavna instalacije zahvaljujući Wilo-Konektoru

Wilo-Straos PICO takođe dolazi sa pametnim energetskim priključkom. Do sada ste morali da povezujete energetski kabal direktno u priključnu kutiju, sada, sa Wilo-Konektorom je sve efikasnije i pod kontrolom. Prvo, povežete kabal sa utičnicom, zatim kliknete u odgovarajući priključak na pumpi i sve je gotovo u treptaju oka.

Automatsko održavanje

Jednostavno sve radi samo: Samo jednim pritiskom na dugme, Wilo Stratos PICO započinje automatsko odzračivanje - za maksimalne performanse, a minimalan šum.

WILO Stratus PICO Konektor

Jednostavno podešavanje

Najvažnija stvar je da je podešavanje ispravno. U cilju omogućavanja ispravnog podešavanja, Wilo Straos PICO je opremljen velikim displejem, kao i njegova velika sestra Wilo-Stratos. To znači, da rad sa pumpom i očitavanje parametara je moguće spreda i važniji podaci se vide kao na dlanu.

Prikaz trenutne potrošnje el. struje (W) i ukupne el. energije (kWh)

Veliki displej je svakako značajna prednost za korisnike, jer mogu u svakom trenutku da očitaju trenutnu potrošnju struje i ukupnu potrošnju el. energije. To praktično znači da korisnici imaju sopstvene merače električne potrošnje, pa samim tim uvek mogu da prate svoju energetsku efikasnost.

Polje primene

Radijatorsko grejanje u svim sistemima domaćinstava sa jednom i dve familije, klimatizacija, industrijski cirkulacioni sistemi.

Wilo Stratus PICO displej

Prednost za korisnike

  • Visoko efikasna pumpa za uštedu energije, energetske klase A
  • pouzdan start i maksimalan komfort usled velikog polaznog momenta i softvera za deblokiranje
  • jednostavno podešavanje, brza instalacija
  • displej sa prikazom potrošnje
  • toplotna izolacija kod aplikacije grejanja, kao standardna oprema

 

WILO-Stratus PICO brošura

 

WILO Stratos PICO - Operating Instructions [PDF][ENG][1.8Mb]

 

Tehničke karakteristike i dokumentacija - wilo.com

Komentari

miki
29 02 2020
svaka cast na opsirnom upustvu za podesavanje. sramota,
 
dejan
24 11 2014
Postovani,
imam kaljavu pec u koju je ugradjena prohromska rebrasta cev, a kroz koju protice voda. Hocu da kazem d je sve povezano sa radijatorima. Problem je taj sto je cev koja je ugradjena u zid peci dosta kratka pa voda brzo prodje kroz nju i najveca temperatura u ssistemu je 30 stepeni. Da li je moguce sa pametnom pumpom usporiti kretanje vode u sistemu kako bi dobio vecu temperaturu vode. Hvaa
 
Milic Miroslav
08 11 2014
Wilo Stratos pico 30/1-6, moze li ova pumpa da zadovolji moju instalaciju.Od kotla do razvodnika ima negde oko 30 metara i cevi su 1 1/4 do razvodnika.Od razvodnika die na prvi sprat i tako od drugog razvodnika za drugi sprat.Ako ova pumpa zadovoljava sve ove zahteve kolika joj je cena i sta mi vi preporucujete.

Pozdrav
 
Mitar Puskinac
28 03 2012
Pa u Srbiji je cena kilovata zaista smesna, a opet je ljudima skupo. Kada bude bila realna cena vise ce se voditi racuna o potrosnji.
 
Nemanja
26 03 2012
Postovani,

Koliko vidim, racinica je uradjena po principu da pumpa radi 365 dana, 24 h.
Ako uzmemo da pumpa radi prosecno 15 h dnevno, 5 meseci, i cenu struje u Srbiji, dolazimo do rezultata da ce usteda biti 10 eur na godisnjem nivou.
 
Stefan Čubrović
13 03 2012
Poštovani Igore,

Studije koje su rađene u Nemačkoj, kao i ispitivanja, dokazuju da je pumpa isplativa nakon godinu dana eksploatacije. U našim uslovima taj rok može da bude malo duži - ali je poenta svega da pumpa jeste isplativa nakon određenog perioda korišćenja.
Zamolio bih vas da posetite sajt wilo.rs i na dnu naslovne strane pronađete On-line katalog, gde ćete naći Stratos PICO pumpu i sve njene karakteristike i mogućnosti upotrebe, ali isto to i za ostale pumpe iz našeg proizvodnog programa.

Što se tiče distributera zamolio bih vas da nas kontaktirate na jedan od sledećih brojeva telefona, i naše koleginice će vas uputiti na distributere:
011/2851-273, 2851-275, 2851-278.

Hvala vam na komentaru, nadam se da sam vam pomogao.

Pozdrav,
Stefan Čubrović
Marketing menadžer
Wilo Beograd d.o.o.
 
Igor Mladjenovic
13 03 2012
I jos jedno pitanje. Gde mogu kupiti ovakvu pumpu. Pretrazio sam wilo.rs i isam uspeo da nadjem listu distributera (mada se nisam nesto posebno ni trudio)
 
Igor Mladjenovic
13 03 2012
-Praktično pumpa će samu sebe otplatiti već u prvoj godini eksploatacije.-
hmmm... Malo diskutabilno u Srbiji.

Koliko kosta najmanja (najjeftinija) ovakva pumpa?

Gledao sam na sajtovima ali su sture informacije i nigde nisam pronasao bas ovaj model.

Hvala
Igor
 
goran
19 02 2012
Hvala Vam. Izvinjavam se na losem pisanju posto je na mom telefonu bio ukljucen auto-recnik pa nisam umeo da ga iskljucim.
 
Grejanje.com
18 02 2012
Poštovani Gorane, dopunili smo tekst za Wilo STRATOS PICO i možete preuzeti uputstvo u PDF formatu. Takođe je dostupan i link ka WILO Online Catalogue sa kompletnom dokumentacijom za ovaj model pumpe.
 
Goran
18 02 2012
Pazi kaki izgleda kad Nemac napravi. Da li postoji uputstvo za koriscenje u PDF - tu se najbolje vidi koju opcije postoje posto me ovi displeji ne interesuju, a I pretpostavljam da kada se ima Automatski rezim rada
 

Vaš komentar