Perfektna energetska efikasnost (Rehau)

REHAU je sa toplotnom pumpom načinio odlučujući korak ka kompletiranju svog asortimana unutrašnjih instalacija. Po prvi put su sva bitna građevinsko-tehničko rešenja dostupna na jednom mestu. Počevši od klasične vodovodne instalacije, preko površinskog grejanja/hlađenja i regulacione tehnike, pa sve do sistema za korišćenje obnovljivih izvora energije, kao što su solarni i geotermalni sistemi.

(pogledajte prezentaciju u dnu strane)


Trendovi u građevinarstvu

Naši stručnjaci se već danas bave trendovima u građevinarstvu, koji će u budućnosti biti u središtu ekonomične i ekološke gradnje. Očuvanje postojećih resursa za buduće generacije pokretački je motor našeg istraživanja i razvoja. Kontinuirani razvoj sveobuhvatnih sistemskih rešenja za energetski efikasnu gradnju ili modernu vodoprivredu su rezultat našeg rada.

Na taj način i Vi možete uvek da pratite najnovije trendove i da ih koristite za svoje objekte. Pri tome profitirate od inovativnih sistemskih rešenja i servisnih usluga, koje se bez izuzetka dopunjuju i optimalno su prilagođene Vašim potrebama.

Opis sistema

Program REHAU toplotnih pumpi

REHAU novim programom toplotnih pumpi nudi dugotrajno i moderno, celovito rešenje za grejanje, hlađenje i zagrevanje potrošne tople vode u objektima. REHAU toplotna pumpa predstavlja kariku između REHAU površinskih sistema za grejanje / hlađenje i REHAU sistema za korišćenje geotermije i solarne termije.

U zavisnost od tipa REHAU toplotne pumpe GEO, AERO ili AQUA efikasno se mogu koristiti toplotni izvori, kao što su tlo, vazduh i voda.

Način funkcionisanja

Skoro svi u svojim kućama poseduju, a da nisu toga svesni, jednu vrstu toplotne pumpe. Frižider, odn. zamrzivač funkcioniše upravo, tako samo u suprotnom smeru.

Dok frižider koristi „hladnu“ stranu, toplotna pumpa u svom radu pretežno koristi „toplu“ stranu.
Toplotna pumpa crpi toplotu iz okruženja (zemlje, vode ili vazduha), „pumpa“ je na viši temperaturni nivo i zatim predaje toplotu na sistem grejanja.

Međutim, sama toplotna pumpa ne garantuje da će biti postignuto optimalno i celokupno rešenje za energetsku efikasnost. Ipak, ukoliko se odlučite za REHAU toplotnu pumpu, to znači da od Vašeg REHAU partnera dobijate perfektan sistem iz jedne ruke. On će za Vas uskladiti sve komponente za grejanje, unutrašnje instalacije i time obezbediti ugodnu klimu stanovanja.

Po prvi put su sva bitna građevinsko-tehničko rešenja dostupna na jednom mestu. Počevši od klasične vodovodne instalacije, preko površinskog grejanja/hlađenja i regulacione tehnike, pa sve do sistema za korišćenje obnovljivih izvora energije, kao što su solarni i geotermalni sistemi – da napomenemo samo neke:


Sa svojom toplotnom pumpom, REHAU nudi dugoročno i celokupno rešenje orjentisano ka budućnosti, u pogledu grejanja i hlađenja objekata, kao i pripremanja tople vode.

REHAU program toplotnih pumpi povezuje REHAU sisteme površinskog grejanja/hlađenja i REHAU sisteme za korišćenje geotermalne i solarne energije. Sa REHAU toplotnim pumpama energija se izuzetno efikasno koristi .

Od 100 % toplotne energije koja se koristi za grejne instalacije ca. 75% se crpi, besplatno, iz okruženja, a samo 25% energije mora da se obezbedi u obliku struje.

Sistemske komponente

Toplotne pumpe

Sva tri tipa toplotnih pumpi su dostupna u kapacitetu širokog spektra, čime je omogućeno grejanje i hlađenje kako manjih objekata, kao npr. porodičnih kuća, tako i privrednih objekata. - REHAU rasolina / voda – toplotna pumpa GEO - REHAU voda / voda – toplotna pumpa AQUA - REHAU vazduh / voda – toplotna pumpa AERO

Higijenska priprema potrošne tople vode

REHAU sistemski bojler u kombinaciji sa REHAU stanicom sveže vode je idealno rešenje za komfornu, higijensku pripremu potrošne tople vode

Sistemski pribor

Bogat, međusobno usklađen program pribora, kao što su set za priključak kruga rasoline, set za priključak bojlera, modul za povezivanje grejnih krugova itd., olakšavaju instalaciju sistema sa toplotnom pumpom.

Prednosti

  • mogućnost grejanja i hlađenja pomoću jednog uređaja
  • visoka stepen efiksasnoti
  • mali utrošak energije
  • automatika, inteligentna i laka za rukovanje
  • higijenska priprema tople potrošne vode
  • inovativna, ekološka tehnologija
  • širok spektar usluga
  • zemlja, vazduh i voda kao izvori toplotne energije u okruženju
  • manji obim instalacionih radova zbog kompaktne konstrukcije
  • sveobuhvatan pribor

ANIMIRANA INTERAKTIVNA PREZENTACIJA


Komentari

Milos
10 10 2017
Zanima me grejanje i hladjenje toplotnom pumpom vazduh voda za stan od 55m2 grejne povrsine sa bojlerom za toplu vodu. Trenutno je etazno grejanje od 9kw. Zanima me cena sa svim.pratecim elementima.
 
Radovan
28 02 2014
Kako bih mogao preuzeti animiranu prezentaciju na svoj kompjuter jer bih želeo ovako nešto da prikažem mojim učenicima?
 
ermin
09 10 2012
pozdrav.. imam novu pumpu za grejanje dali ste zainteresovani .???wolo stratos pico, hwala u napred
 
Petar
03 08 2011
Odlicna intertktivna prezentacija. Rehau je bas dobro ovo napravio. Grejanje nije samo kotao cevi ventili i radijatori.
 

Vaš komentar