Početna O portalu Prijatelji Uloguj se Upiši se u adresar Twitter Eng

Grejanje u Beogradu poskupelo za pet odsto

Zbog poskupljenja gasa za 10 odsto grejanje u Beogradu od danas je poskupelo pet odsto za domaćinstva i tri odsto za preduzeća

BEOGRAD - Grejanje u Beogradu od danas je poskupelo pet odsto za domaćinstva i tri odsto za preduzeća. Do poskupljenja grejanja u glavnom gradu Srbije došlo je zbog poskupljenja gasa za 10 odsto, objavljeno je na sajtu gradske uprave.

Grad Beograd je odobrio i poskupljenje tople vode za 5,5 odsto.

Beogradske elektrane su ranije navele da svako poskupljenje gasa značajno opterećuje poslovanje tog javno-komunalnog preduzeća, jer se za proizvodnju toplotne energije koristi 80 odsto gasa. Beogradske elektrane, u saradnji sa osnivačem Skupštinom grada Beograda, pronašle su mogućnost da se poskupljenje prirodnog gasa ne prenese u punoj meri na cenu toplotne energije korisnicima.

Imajući u vidu težak materijalni položaj većine Beograđana korisnika sistema daljinskog grejanja, Upravni odbor Beogradskih elektrana je predložio da se uvećani troškovi poslovanja Elektrana, pokriju tako da se teret poskupljenja prirodnog gasa podeli minimalnom korekcijom cene toplotne energije i daljom racionalizacijom poslovanja preduzeća, na koje to preduzeće može da utiče.

[izvor] novosti.rs

Nazad

Komentari

Nema unetih komentara

Vaš komentar
© Grejanje.com 2010-2012 | Powered by PlumDesign
Nezavisnost rada magazina za energetsku efikasnost omogućili su pokrovitelji i sponzori projekta
Logo Grejanje.com - Magazin za Energetsku Efikasnost