Početna O portalu Prijatelji Uloguj se Upiši se u adresar Twitter Eng

Američka Vlada finansiraće opremu za grejanje školske zgrade u prigradskom naselju Poljska Ržana

Za oko 10.000 dolara biće kupljena oprema za školsku kotlarnicu i sav materijal za grejanje.

ZA GREJANJE ŠKOLE U POLJSKOJ RŽANI 10.000 DOLARA (0) Send to friend Print Četvrtak, 30. Jun, 2011.|

Autor: Agencija BETA PIROT - Američka Vlada finansiraće opremu za grejanje školske zgrade u prigradskom naselju Poljska Ržana, a vrednost radova je oko 10.000 dolara, izjavio je zamenik predsednika Skupštine opštine Pirot Sreten Savov. - Za oko 10.000 dolara biće kupljena oprema za školsku kotlarnicu i sav materijal za grejanje.

Radove na uvođenju grejanja finansiraće opština Pirot - kazao je Savov agenciji Beta. Savov je rekao da će to biti nastavak prošlogodišnje kompletne obnove i dogradnje te seoske škole koju je finansiralo Ministarstvo odbrane Sjedinjenih Američkih Država (SAD) preko američke ambasade u Beogradu.

Obnova škole u Poljskoj Ržani koštala je 75.000 dolara, a kako je Savov rekao, uvođenjem grejanja biće ispunjeno obećanje ambasadorke SAD Meri Vorlik koja je u novembru prošle godine posetila Pirot i najavila taj poduhvat. - Istureno odeljenje pirotske Osnovne skole "8. septembar" u Poljskoj Ržani pohađa oko 50 učenika, uključujući i decu iz predškolske grupe, a grejanje će biti uvedeno tokom školskog raspusta - rekao je Savov.

Preko Američke agencije za međunarodnu saradnju (USAID), SAD su prošle godine obezbedile 52.000 dolara podrške za Zadrugu za izradu ćilima i suvenira "Damsko srce", a za Podsticaj ekonomskom razvoju opština (MEGA) uloženo je 97.000 dolara u razvoj infrastrukture industrijske zone u Pirotu. Vesti: škola, grejanje, PIROT, oprema, Poljska Ržana

Preuzeto sa http://www.kurir-info.rs

Nazad

Komentari

Nema unetih komentara

Vaš komentar
© Grejanje.com 2010-2012 | Powered by PlumDesign
Nezavisnost rada magazina za energetsku efikasnost omogućili su pokrovitelji i sponzori projekta
Logo Grejanje.com - Magazin za Energetsku Efikasnost