Vitoligno 300-H pretvara efikasno i ekološki goriva drvnog porekla različitog kvaliteta u potrebnu toplotu. Kotao koji je razvijen od strane specijaliste za biomasu drvnog porekla – firme Viessmann Köb može bez problema sagorevati pored peleta i drvnu sečku do klase veličine G50 (prema ÖNorm M 7133) i sa sadržajem vode do 35% (W35).

 

Time pruža posebno veliku fleksibilnost prilikom izbora goriva. Sa nazivnim toplotnim kapacitetom od 60 do 150 kW Vitoligno 300-H je posebno pogodan za poljoprivredna i šumarska gazdinstva, kao i pogone za obradu drveta, komunalna postrojenja, ali takođe i za hotele i stambena naselja.

Dvostepeno sagorevanje sa pokretnom ravnom rešetkom i rotacionom komorom za sagorevanje, kao i duplom regulacijom sagorevanja sa lambda sondom i temperaturskim senzorom

Podela procesa sagorevanja na primarnu i sekundarnu komoru za sagorevanje omogućuje dostizanje posebno niske emeisije štetnih gasova. Time ovaj kotao već danas dostiže, bez daljeg čišćenja odvoda dimnih gasova, odrdebe prvog propisa za ispunjenje saveznog zakona za zaštitu od emisije (1. BImSchV) planiranog za 2015. godinu.

Dvostepeno sagorevanje sa pokretnom ravnom rešetkom i rotacionom komorom za sagorevanje, kao i duplom regulacijom sagorevanja sa lambda sondom i temperaturskim senzorom, koje precizno regulišu brzinu sagorevanja, omogućuju veoma efikasan rad novog kotla na pelet i sečku.

 

Na taj način kotao Vitoligno 300-H dostiže visok stepen iskorišćenja od 92%.

 

Opseg modulacije je 1:3. Tako Vitoligno 300-H isporučuje tačnu količinu energije koja je aktuelno potrebna samom objektu.

kotlovi na pelet i secku Viessmann

Viessmann d.o.o.

Tabanovačka 3, Beograd

www.viessmann.rs

Komentari

Nikola Golob
20 10 2018
To moze biti samo kod nas u Srbiji.
Dugo vremena radim u Francuskoj instalater grejanja raznih kotolova u regionu Pariz i okolina pogotovu Viessmanove na gas i loz ulje.
Ovde ne mozes dati neku cenu vecu nego sto je u katalogu fabricke cene,jer clijent moze lako proveriti direktno kod fabrikanta.
Po tom pravilu sam hteo da konsultujem cene viesmana u Srbiji za licnu potrebu i kad sam zvao nema konkretan odgovor a za popust ne treba ni razmisljati.
To ce me naterati iz inata da dovezem nemacki kotao iz francuske u Srbiju.
 
Elvir Nezirevic
18 02 2016
Poštovani, da li postoje kotlovi na pelet od 300 kW? I moze li se dobiti karakteristike takvog kotla na pelet?
Lijep pozdrav,
 
andrija
02 12 2013
interesuje me cene kotla 300h,imam poslovni prostor 750m2,restoran i sobe. objekat srednje izolovan
 
I.Blazevic
24 01 2013
Koja je cena celog pelet seta Vitoligno 300-H od 150KW?
 
Sanja
14 03 2012
Kotao Vitoligno 300-H je nov proizvod čiju promociju Viessmann u Nemačkoj počinje u trećem kvartalu 2012. godine
Razlika između kotlova Vitoligno 300-P i Vitoligno 300-H je pre svega u opsegu kapaciteta.
Vitoligno 300-P je kotao za sagorevanje peleta i za ugradnju u instalacije grejanja porodičnih kuća i kapaciteta je od 12-48 kW.
Kotao Vitoligno 300-H, je za sagorevanje drvnog peleta i sečke i opseg kapaciteta je 60-150 kW, pa samim tim primenljiv je i u većim objektima.
Cena kotla Vam može dati neadekvatnu sliku o vrednosti investicije jer je za korišćenje drvnih goriva potrebno kompletno sistmsko rešenje. Mi Vam stojimo na rasolaganju za sva bliža objašnjenja i bez navođenja konkretnog objekta.
 
Nikola
06 03 2012
Da li postoji neki cenovnik Viessmann kotlova? Na sajtu Protem ne postoji nista, Cim Gas ima neki raspadnut sajt bez ikakvih informacija, ostali izgleda ne drze sa Internetu informacije za Viessmann. Na nemackim sajtovima sam pronasao 300-P a nigde nisam pronasao 300-H. U cemu je razlika izmedju ova dva modela i koliko odstupaju cene (ovo je 8-10 hiljada evra). Ne znam koliko sam ozbiljan kupac, ali se nadam da nije sramota da pitam. Pozvao bih vas licno ali me svi odmah pitaju - koji objekat, a gde - samo sam radoznao. Pa zamislite sajam automobila kada ne bi bile prikazane okvirne cene i kada bi vas na svakom standu pitali - a gde cete voziti auto, a hocete li da sipate euro premium ili premium i koliko cete prelaziti kilometara godisnje ... Hocu samo da vidim auto i kad dodje vreme za odlucivanje obicno kupim onaj gde se firma najbolje potrudila da me uvazi kao anonimnog kupca. I onaku su svi manje-vise isti.
 

Vaš komentar