Toplotna pumpa geoTHERM VWW iskorišćava akomuliranu energiju podzemnih voda pa je pretvara u toplotnu energiju za sistem grejanja. Za funkcionisanje ove toplotne pumpe neophodno je imati dva bunara, jedan eksploatacijski iz koga se voda transportuje dotoplotne pumpe i drugi ispusni u koji se ohlađena voda vraća nazad.

Funkcionalno i po tehničkim karakteristikama je ova toplotna pumpa ista kao i model zemlja/voda, razlika je jedino što model voda/voda poseduje uređaj za praćenje protoka vode pa je potrebno dodatno ugraditi potapajuću pumpu.

Uređaj za praćenje protoka služi kao nadzor rada potapajuće (bunarske) pumpe. Kompresor će se uključiti nakon fiksnog perioda od jednog minuta samo u slučaju da potapajuća pumpa prenese dovoljan protok vode.

Takođe, ukoliko potapajuća pumpa povuče veću struju od dozvoljene, njen rad će biti blokiran.

 

Modeli toplotne pumpe voda/voda

U ponudi su modeli sa integrisanim rezervoarom geoTHERM plus VWW ( 8,2 kW; 11,6kW; 13,9 kW) i modeli koje je moguće naknadno kombinovati sa rezervoarom za toplu vodu geoTHERM VWW (8,2kW; 11,6kW; 13,9kW;19,6kW; 24,3kW; 30,2kW; 42,4kW; 52,3kW; 64,7kW). Navedene snage su u skladu sa evropskom normomEN 255 (W10/W35 ΔT10K).

 

Velika snaga na malom prostoru

Toplotne pumpe voda/voda odlikuju se izuzetno kompaktnim dimenzijama pa je tako na vrlo malo mestau kotlarnici moguće postići vrlo veliku snagu.Toplotna pumpa geoTHERM VWW 220/2.

 

Međurezervoar VPS

U kombinaciji sa toplotnom pumpom preporučuje se svakako korišćenje tzv. međure zervoara koji služi za akomulaciju tople vode koja se potom distribuira u sistem grejanja. Osnovna prednost korišćenja ovog rezervoara je postizanje preciznije regulacije temperature u prostoru, a ujedno je moguće programirati rad toplotne pumpe u terminima kada je jeftinija tarifa električne energije. Osim navedenog, kompresor će imati manji broj paljenja odnosno gašenja što će rezultirati još dužim vekom trajanja. Upotreba među rezervoara je neophodna ukoliko sistemgrejanja poseduje više nezavisnih krugova grejanja. U ponudi su modeli od 300, 500 ili 750 litara.

 

Međurezervoar VPS u nekoliko reči:

  • međurezervoar tople vode za grejanje od čelikac
  • zapremina rezervoara: 300/500/750 litara
  • devet priključaka za moguću kombinaciju
  • rezervoara sa uređajima za grejanje (gasni kotao, kotao na lož ulje, kotao na drva, gasni zidni uređaj i sl.)
  • mogućnost skidanja izolacione oplate radi lakše instalacije
  • kompaktne dimenzije

 

Tehničke karakteristike

Komentari

Zoran Cokic
26 11 2020
Treba mi toplotna pumpa komplett vaillant
Snage 24 KW za grejanje i toplu vodu grejna povrsina oko 120m²
 
Biljana Mijovic
16 10 2020
Imam grejnu povrsinu od oko 150 kvadrata, podeljeno na prizemlje i potkrovlje sa unutrasnjim stepenicama. Ako uymem sistem voda-voda, toplotne jacini 15kW i 4 kw struja, po kojoj ceni mogu kupiti pumpu i prateci materijal.
Moj email je biljana.mijovic@gmail.com
 
Andreja
24 10 2019
Pozz imam oko 200 m2 grejne povrsine interesuje me toplotna pumpa voda voda. Kuca je u potpunosti izolovana i posedujem bunar velikog kapaciteta tel 069 2025321
 
Dragan Stojanović
27 12 2012
Imam oko 1000m2 grejnog prostora interesuje me koje snage KW toplotna pumpa bi odgovarala za sistem voda voda, teritorija banat pored dunava.

moj mail: dragan.dirius@gmail.som
 

Vaš komentar