Voda sa temperaturom višom od 8°C je veoma pogodan izvor toplotne energije za stabilan rad agregata preko cele godine bez obzira na spoljašnje temperature vazduha. Zavisno od temperature i izdašnosti toplotnog izvora (vode) ovim agregatima može se ostvariti visok stepen grejanja - hlađenja.

Transformacijom energije izvora sekundarnoj instalaciji klimatizacije stabilno se ostvaruje realni stepen grejanja između 3,2 i 4 odnosno obezbeđuje se, u istom odnosu, jeftiniji kWh električne energije. Instalacije sa toplotnim pumpama obezbeđuju najekonomičnije zagrevanje objekata i isplativost investicije.

Posebna efikasnost toplotnih pumpi tipa voda-voda ostvaruje se kod korišćenja termalnih izvora kao toplotnih izvora za pogon u instalacijama centralnog grejanja.

 

Karakteristike:

  • Hermetički kompresor
  • R 22 rashladni fluid
  • Koaksijalni pločasti isparivač
  • Koaksijalni pločasti kondenzator
  • Presostatska i elektronska zaštita kompresora
  • Elektronska kontrola glavnog napajanja - RST zaštita
  • Potpuno automatski rad
  • Programiranje vremena rada, uključenja - isključenja
  • Centralna kontrola rada sistema klimatizacije
  • Bešuman rad

Tehnički podaci - prospekt

Alfa klima d.o.o

Spasoja Milkića 32, Knjaževac

www.alfaclima.co.rs

Komentari

vlastimir vukic
08 02 2017
zainteresovan sam za ugradnju jedne pumpe voda -voda, za povrsinu od 28om2,Koliko bi kostala oprema . Ja vec imam kotao i radijatore. Interesuje me i da li treba busiti za vodu fi 125 mm ili moze i manji premer rupe npr, od fi 63, dubina normalno zavisi od toga kad se pronadje zila, objekat se nalazi u Nisu , Knjazevacka ulica.
 
Dejan Reljić
23 09 2015
poštovani, unapred želim da vam se zahvalim na vremenu koje ste odvojili da mi uputite odgovor na sledeć apitanja koja ću vam postaviti;
radi se o kući cca 200kvm, izolovanoj stiroporom 8cm i plastičnom stolarijom. tavanica nije još uvek izolovana, već je iznad ploče krov na visini 3,5 m u vrhu rogova. ispod kuće je podrum u celoj površini. grejanje je centralno u kombinaciji alu radijatori + nekoliko panelnih. kotao koji imamo je radijator kraljevo 33kw i proteklu zimu nismo dizali temperaturu u kotlu preko 50c jer sve preko toga dovodi do gušenja od toplote u celoj kući.
veoma sam zainteresovan za toplotnu pumpu vazduh-voda koja bi se priključila na postojeći sistem.
naravno da sam svestan da mi ne možete napamet odgovoriti koji bi mi uređaj bio potreban, ali vas molim da mi bar okvirno predložite i obrazložite predlog koje bi snage uređaj trebao da bude, kolika bi bila njegova okvirna potrošnja za grejnu sezonu u proseku, te uz to date i neku okvirnu cenovnu ponudu za predviđeni uređaj sa montažom.
takođe me ionteresuje da li preko vas moguće obezbediti kreditiranje kod banaka i kako bi to izgledalo (sa učešćem ili bez učešća) . nalazim se u Pancevu.
unapred zahvalan!
 
dragan selters
15 08 2013
šta znači kada se pali alarm i piše HP1.....
 
Zivojin Stojanovic
05 03 2012
Pozdrav iz Vranja . Od prijatelja sam cuo dosta lepih stvari o vasoj firmi . Posetio je vas pogon za proizvodnju i da vec planira da ugradi vasu pumpu . Posto sam ja radio instalaciju i time se moja porodica bavi vec 25 god. interesuje me dali bismo mogli da napravimo neku poslovnu saradnju u Vranju . Interesovanje za vas proizvod raste a vec ima i ugradjenih pumpi. Posto toplotne pumpe nisam montirao ali sam se dosta informisao o tome dali imate obuku za montere ( naravno da posle ugradjujem vase proizvode ).. Unapred hvala i ako ste u mogucnosti odgovorite mi . Moj mail- zivojinstojanovic1977@gmail.com
 
slobodan dobrić,vin
10 11 2011
hteo bih da uspostavim kontakt sa vašim službama a vezano za pronalaženje novih poslova recimo na ovom području koje je izuzetno bogato podzemnim vodama na vrlo malim dubinama.U ovom kraju ima interesanata za izradu instalacija sa toplotnim pumpama. Po struci sam dipl,maš inž.i hteo bih da posredujem u pronalaženju posla i promociji vaše firme.Zanima me da li ste zainteresovani za saradnju i pod kojim uslovima bih mogao da srađujem sa vama.Pozdrav Slobodan Dobrić.
 
Aleksandar
05 09 2010
Mogli biste malo vise materijala o ovim uredjajima da postavite. Tehnicki prospekt sadrzi samo osnovne podatke, a i bilo bi lepo kada biste prikazali neke konkretnije podatke o upotrebi i efikasnosti.
 

Vaš komentar