Sa druge strane je Vaš objekat i komforni život u njemu koji zahtevaju odgovarajući utrošak energije. Viessmann nudi pouzdan i najefikasniji način da Sunčeve zrake koji svakoga dana padaju na Vaš krov transformiše u potrebnu energiju i stavi Vam je na raspolaganje.

Viessmann zna kako

Viessmann, nemački proizvođač sa preko trideset godina iskustva u solarnoj tehnici, može da se pohvali vrhunskim rešenjima u ovoj oblasti – kako u proizvodnji pojedinačnih komponenti, tako i kompletnih sistemskih rešenja, te sa adekvatnom kompetencijom. Jasno je da je pravi ponuđač samo onaj koji ima sve prethodno navedeno. Krenimo redom.

Čuli ste za solarnu energiju. Rado bi ste je iskoristili na Vašem objektu. Šta dalje?

Preporučujemo:

Sunce, Pirot i Viessmann – vrhunska saradnja

30.12.2010. godine firma Viessmann je u saradnji sa partner firmom Magmont iz Pirota uspešno izvršila puštanje u rad velikog solarnog sistema namenjenog za pripremu tople sanitarne vode Zdravstvenog centra Pirot... [ceo tekst]

Najpre izbor opreme – samo vrhunski kvalitet dolazi u obzir

Viessmann po ovom pitanju nema kompromisa. Solarni kolektori i prateća oprema su izloženi atmosferskim uticajima i brojnim opretećenjima, neophodno je da imaju što veći mogući stepen iskorišćenja i da budu dugovečni. Dodatno, potrebno ih je estetski uklopiti u objekat – postavljanje na krov, u krov, na fasadu ili nekom drugom mestu. Game Vitosol panelnih ili vakuumskih kolektora proizvedene u skladu sa odgovarajućim evropskim normama nude sve prethodno navedeno. Veoma zahtevno tržište nemačke proglasilo je Vitosol 200-F za najbolji panelni kolektor. Isto važi i za sve ostale komponente – akumulator tople vode, solarnu stanicu, regulaciju i prateći pribor.

Sledeći korak – sistemsko rešenje

Praksa je pokazala da često trivijalni problem na instalaciji dovodi u pitanje rad solarnog sistema. Kako bi sve besprekorno funkcionisalo Viessmann nudi kompletna rešenja u vidu odgovarajućih paketa. Sve komponente su brižljivo odabrane, dimenzionisane i uklopljene kako bi solarni doprinos bio što veći. Na primer Viessmann solarna i kotlovska regulacija su sposobne za komunikaciju – jednostavno, kada je energija Sunca dovoljna nema potrebe za radom kotla.

Finale – kompetencija za pravo rešenje za Vaš objekat

Koliko Vam kolektora treba? Da li je Vaš krov odgovarajućeg nagiba i azimuta za korišćenje solarne energije? Koliko će solarni sistem uštedeti energije i kada će se isplatiti? Viessmann doo Beograd će Vam rado i realno odgovoriti na sva pitanja. Na osnovu informacija o objektu, lokaciji i potrebama koje korisnik jednostavno unese u odgovarajući upitnik, tim Viessmann doo Beograd vrši izbor odgovarajuće šeme instalacije i opreme, i simulaciju rada solarnog postrojenja u za to specijalno razvijenom programu. Kao rezultat dobijamo brojne interesantne informacije – od kapaciteta instalisanog kolektorskog polja, doprinosa istog na godišnjem nivou, stepena efikasnosti postrojenja, smanjenja emisije ugljendioksida do stepena solarne pokrivenosti i konkretne uštede energije. Dalje se definiše kompletna ponuda koja uključuje i montažu sa puštanjem u rad postrojenja od za to ovlašćene partner firme. Ovako dobijena vrednost ponovo unosi u program radi proračuna realnog perioda amortizacije postrojenja.

Viessmann solarni paketi – topla voda, bazeni i podrška grejanju

Solarni sistemi za pripremu potrošne tople vode predstavljaju najoptimalnije rešenje za korišćenje ovog vida energije u Srbiji. U praksi se dostiže stepen solarne pokrivenosti od preko 60% na godišnjem nivou – u letnjem periodu praktično i do 100%. Sve češće se ovi sistemi sa adekvatno povećanim brojem kolektora koriste i kao podrška sistemima grejanja – pre svega za prelazne periode, i pokrivaju od 10 do 30% godišnjih potreba. Višak energije koji se javlja u letnjem periodu idealan je za zagrevanje bazenske vode.

Obratite se Vašem najbližem distributeru Viessmann opreme – bićete iznenađeni koliku uštedu u potrošnji Vašeg objekta možete ostvariti korišćenjem naših solarnih sistema, i kako se isti lepo mogu uklopiti u Vaš objekat.

Vladimir Vulićević dipl. inž. maš.

Viessmann d.o.o.

Tabanovačka 3, Beograd

www.viessmann.rs

Komentari

Drakce
29 09 2018
I nas stanare u Nisu u pitanju je 76 stanova sa oko 3700 m2 sa centralnim grejanjem interesuje projekat solarnog grejanja, a odvajanje od daljinskog. Zgrada ima ravan krov te je pogodna za postavljanje solarnih panela kao i za smestaj kotlova, bojlera za skladistenje tople vode. Interesuje nas okvirna ceana kao i da li je to izvodljivo.
 
BG beli
24 08 2014
Pazljivo sam procitao ono sto je napisano, sve je jasno i precizno osim relevantnih pokazatelja, nema ih. Ako je sve tako kao je napisano a ja bih voleo da jeste (nisam dovoljno strucan za merodavnu ocenu) zasto vec nema projekata i izvedbi na velikim stambenim objektima? Sve to me zanima u zelji da na velikom stambenom objektu 75 stanova po 60m2 u proseku obavim zamenu daljinskog sistema grejanja solarnim sistemom grejanja. Kako i po kojoj ceni pitanje je sad? Pozdrav unapred zahvalan na svakoj relevantnoj informaciji.
 

Vaš komentar