Regulacija

U svako doba i na svakom mestu ugodna temperatura

Sa ciljem da usavrši primenu i upotrebu vlastitih uređaja za grejanje, Vaillant nudi široku paletu regulatora koji vode računa o najstrože postavljenim zahtevima životnog komfora. Regulacija je mozak sistema sa „razumom“, brine se za maksimalnu efikasnost i ima razumevanja za udobnost doma. Samo tako se može uživati u ugodnoj toploti, a uz to štedeti energiju. Vaillantov program regulacije pleni jednostavnošću rukovanja i visokokvalitetnim dizajnom. Vaillantovi kondenzacioni kotlovi mogu raditi i sa sobnim termostatima i sa atmosferskim regulatorima. Atmosferske regulacije su idealne jer snižavaju temperaturu polaznog voda grejanja zavisno od spoljašnje temperature i time pojačavaju kondenzacioni efekat.

 

Sobni termostat calorMATIC 392/392f

calorMATIC 392 nova je generacija digitalnog sobnog termostata za vremensko upravljanje i upravljanje zavisno od sobne temperature sistema grejanja.

Termostat poseduje nedeljni program koji korisniku pruža mogućnost vremenskog programiranja kruga pripreme potrošne tople vode, cirkulacione pumpe i sistema grejanja. Zahvaljujući velikom grafičkom osvetljenom displeju i tekstualnom prikazu, rukovanje sa ovim termostatom je izuzetno jednostavno.

Preko dvosmerne komunikacije sa  uređajem za grejanje putem „eBUS“ veze, calorMATIC 392 je u stalnoj vezi sa kondenzacionim kotlom na jedan potpuno inteligentan način koji pruža savršen modulacioni rad kotla i idealan ugođaj prema zadatim parametrima. calorMATIC 392f bežična je verzija ovoga sobnog termostata kod koga se komunikacija između uređaja za grejanje i samog termostata vrši putem radio signala.

 

Atmosferski regulator calorMATIC 430/430f

calorMATIC 430 atmosferski je regulator koji reguliše temperaturu u polaznom vodu direktnog kruga grejanja u zavisnosti od spoljašnje temperature. Koristeći originalni Vaillantov pribor, modul VR 61, regulator je moguće nadograditi da upravlja i drugim mešajućim krugom sa trokrakim ventilom. U ponudi je takođe i modul VR 68koji će omogućiti da ovaj regulator upravlja i krugom solarne pripreme potrošne tople vode.

Korisniku je na raspolaganju nedeljni program za vremensko programiranje kruga pripreme potrošne tople vode, recirkulacione pumpe i jednog/dva kruga grejanja. Veliki grafički osvetljeni tekstualni displej pruža jednostavno rukovanje i programiranje regulatora.

Dvosmerna komunikacija na relaciji kotao/regulator putem eBUS veze pruža jedan potpuno novi i inteligentan način komunikacije koji će osigurati savršen rad kondenzacionog kotla i idealan ugođaj prema zadatim parametrima. calorMATIC 430f je bežična verzija ovog atmosferskog regulatora.

 

Atmosferski regulatori calorMATIC 630/ auroMATIC 620

Za kompleksne sisteme sa više krugova grejanja ili kod kaskadnog spajanja uređaja idealno rešenjeje calorMATIC 630. auroMATIC 620 uz sve to pruža mogućnost kombinovanja klasičnog sistema grejanja sa solarnim sistemom. Korišćenjem sobnih korektora (pribor),

Tehničke karakteristike

Komentari

zoran -
30 12 2016
gospoda koju pitate ,neka vam stručno objasni da kondezaciski uredaj ne može napajati isti broj rebara radijatora kao stari kotao - jer je ušteda je sa polazom manje temperature - da manja temperatura zagrije prostor ,potrebno je povećati broj rebara na radijatorima da bi se dobilo na uštedi plina -
 
Dragan
24 01 2016
Postovani,
imam Vaillant c33 gasni kotao pa me intresuje koja je najbolja zadata temperatura u kotlu a da pritom bude najefikasniji, kako grejanjem tako i potrosnjom.
 
Rade
25 10 2013
Mene zanima da li je moguce Atmosferski Sobni termostat Vaillant colorMATIC 450 ili 450F(bezicni) UGRADITI na postojecu automatiku Rototerm MR-TR koja poseduje eBUS vezu Proizvodjaca FIRST SLOVENIJA i dali ce Sobni colorMATIC 450 ili 450F(bezicni) moci po zadatoj satnici da vrsi korekciju grejne krive i menja rezime rada?
Unapred bih se zahvalio na odgovoru i pozeleo svaki uspeh u radu.
Srdacan Pozdrav
Rade
 
combo
15 12 2012
@jasmina Poštovana Jasmina,molim vas za vaša iskustva sa calormaticom,da li je uredjaj montiran na kotlu ili u prostoriji,ima li nekog efekta,da li ste sami podešavali uredjaj ili je to radio serviser,hvala
 
Jasmina
14 12 2012
Postovani da li mozete da mi pojasnite/objasnite vremensko podesavanje regulacionog termostata colorMatic 330 tj. da se uredjaj pali/gasi u zadatom vremenskom intervalu ,ja sam sve radila po upustvu i ne mogu da ga nastelujem unapred hvala.
 
Nebojša Mišić
08 03 2012
Poštovani, U principu je rukovanje automatikom najbolje pojašnjeno u samom uputstvu za korisnika koje dolazi uz uređaj. Savetujem Vam svakako da se obratite ovlašćenom serviseru Vaillanta u Vašem mestu, kako bi Vam on lepo podesio automatiku i pojasnio Vam kako da je Vi nadalje koristite. Uvek ažuran spisak servisera imate na našoj web-stranici na linku http://www.vaillant.rs/Krajnji_korisnici/Servis_i_ugradnja/Serviseri/ Srdačan pozdrav, Nebojša Mišić
 
bim
02 03 2012
Gospodine Mišiću, zahvalan sam vam što ste obrtarili pažnju na moju primedbu,mada,moram priznati ,nisam bio dovoljno jasan.Naime, ja sam kupio klasičan kotao turbo tec 242/3 sa navedenom automatikom 430 i na nju se odnosi moj komentar.Očekivao sam da će mi potrošnja gasa,s obzirom na savremeniji kotao i automatiku, biti manja.To se nije desilo,naprotiv.stari kotao sam koristio bez ikakve automatike i termostata,pogledam na spoljni termostat i spram spoljne temperature ručno podesim temperaturu polaznog voda.Verujem da je stvar samo u podešavanju automatike pa ako imate nekakvo uputstvo gde je detaljnije pojašnjeno njeno podešavanje,a da to nije ono uputstvo koje se dobija uz automatiku,molio bih vas da mi ga pošaljete na privatemailcs@gmail.com.Ovo vas molim iz razloga što podešavanje automatike traži (tako se bar meni čini)praćenje rada kotla i potrošnje nekoliko dana za redom a ko ima toliko vremena izuzev samog korisnika.Srdačan pozdrav
 
Nebojša Mišić
20 02 2012
Veoma nam je žao što niste zadovoljni performansama ovog aparata, ali podrazumeva se da jedan novi Vaillantov kondenzacioni kotao ne može ni pod razno da ima veću potrošnju od nekog starog kotla i to za čitavih 5 do 7 kubika gasa! Morate pod hitno da se obratite ovlašćenom Vaillant serviseru (ažurni spisak imate na Vaillant Internet stranicama) ili direktno u Predstavništvo Vaillanta u Beogradu. Zahvaljujem Vam se na komentaru i srdačno Vas pozdravljam!
 
bim
15 02 2012
imam ugradjen takav uredjaj,veoma razocaran,potrosnja gasa,u odnosu na stari kotao,povecana za 5-7m3/dan.serviser kaze da nemoze nista da uradi,bacio 200e.
 
Grejanje.com
04 02 2012
Hvala na primedbi za nečitkost teksta. Takst će biti korigovan.
 
Aleksandar
04 02 2012
Ovo lepo izgleda. Da li je moguce povezati preko e-BUS sa ostalim uredjajima i kome da se obratim za podrsku? Napomena: Tekst je tesko citljiv zato sto su mnogo reci spojene.
 

Vaš komentar