MicroShade™ je nova generacija zasenjivača za transparentne fasade. Pruža efikasno i ekološko rešenje za sprečavanje prodora sunčevog zračenja. MicroShade™ smanjuje prodor zraka i samim tim značajno smanjuje energetske potrebe za hlađenje prostora i ventilaciju. Pored toga stabilizuje ambijentalne klimatske uslove.

Tradicionalna rešenja za kontrolu osunčanosti mogu se zameniti sa MicroShade™. Tradicionalna rešenja uključuju eksterne brisoleje, selektivno propusna stakla i film za sprečavanje prolaza sunčevih zraka postavljen na staklo fasade. Ponekad su ova rešenja skupa za održavanje i često nisu trajna. Sa druge strane ne pružaju potreban nivo zasenjivanja ili jednostavno nisu dovoljna sa aspekta energetke efikasnosti.

Tabela microshade

 

MicroShade™ kombinuje najbolje u jednom proizvodu.

 

Solarno zasenjivanje – efikasno sa mikrolamelama

Solarno zasenjivanje - Brisoleji

MicroShade™ je ugrađen u dva ili tri sloja stakla i sadrži vrlo tanak transparentni film od mikrolamela  koji su prilagođeni kretanju Sunca. Sunčevi zraci pod malim uglom prolaze relativno neometano između mikrolamela, dok se zraci koji dolaze pod većim uglom ne propuštaju. Lako i jednostavno  genijalno. MicroShade™ pruža neometan pogled iz unutrašnosti objekta tokom cele godine. Prednosti ovog sistema su:

 

    * Odlična klimatizacija prostora

    * Efikasno zasenjivanje direktnih sunčevih zraka

    * Manje energetske potrebe za klimatizaciju i ventilaciju

    * Nema troškova održavanja

    * Estetski zadovoljavajuće rešenje

    * Neometan pogled

    * Dug eksploatacioni vek

 

Mikrolamele štite od sunca

 

MicroShade™ se sastoji od transparentnih mikrolamelarnih traka može se ugraditi tokom proizvodnje u međuprostor dvostrukog ili trostrukog staklo-paketa. Trake sadrže veliki broj malih perforacija – patentiranu mikrolamelarnu strukturu. Perforacije su postavljene pod uglom takvim da je sprečen prodor sunčevih zraka dok je omogućen nesmetan pogled kroz staklo. Trake su izrađene od nerđajućeg čelika dobljine manje od 0,2 mm. Tokom prosečnog letnjeg dana, kada je sunce visoko na nebu energija sunčevog zračenja je redukovana za 90%.

Mikrolamele

Arhitektonska sloboda sa staklenim fasadama

MicroShade™ promoviše arhitektonsku slobodu i postavlja nove standarde za balans solarnog zasenjivanja, osvetljenja i estetike. U poređenju sa eksternim zasenjivačima (brisolejima) MicroShade™ je jednostavno, efikasno i fleksibilno rešenje, idealno za najveći broj fasada.

 

Standardna dimenzija MicroShade™ trake je 140 mm i trake se postavljaju jedna iznad druge dok se ne postigne visina staklene površine. Po želji, moguće je pokriti samo deo staklene površine

Solarno zasenjivanje bez održavanja

MicroShade™ je ugradjen u staklo-paket pa stoga nema održavanja. Jedini troškovi održavanja su redovno pranje staklenih površina. MicroShade™ se jednostavno postavlja, pošto dolazi predinstaliran sa dvoslojnim ili troslojnim staklo-paketom.

Standardna izolacija staklenih površina solarnim zasenjivačem

MicroShade™ solarni zasenjivač se isporučuje predinstaliran u okviru standardnih staklo-pake. TAko je ovo rešenje idealno za projekte renoviranja. The MicroShade™ traka se može instalirati u skoro svim tipovima dvoslojnih ili troslojnih staklo-paketa sa bilo kojim tipom stakla

Prozori mogu pružiti g-faktor do 0.10, što odgovara maksimalnom zasenjivanju. Izolacione staklene jedinice sa MicroShade™ dostupne su preko proizvođača prozora.

MicroShade™ sistem - činjenice

 

    * Transparentne trake sa transparentnom mikrolamelarnom strukturom   

* Standardna dimenzija trake je 140 mm i postavlja se

 * Predinstalira se u dvoslojne ili troslojne staklo panele

    * Radni vek jednak veku stakla

    * g-faktor do 0.10

    * Jednak efekat zasenjivanja kao pri korišćenju eksternih zasenjivača (brisoleja)

    * Odbija 2,5 puta više energije u poređenju sa staklom sa solarnom zaštitom

    * Nije potrebno održavanje

    * U saglasnosti je sa EN 1279 regulativom za izolaciju staklenih površina.

 

Prevod i adaptacija - grejanje.com

Komentari

Grejanje.Com
27 11 2011
Postovanje, Ovo je bilo prezentovano na sajmu ISH 2011 i ostavilo je dosta veliki utisak. Kontakt za microshade proizvodjaca dostupan je na internacionalnoj stranici www.energyefficiencymagazine.com
 
trišovič mišel .Z
21 10 2011
Interensantno , zanimalo bi me gdje se proizvode mikro lamele i kakva su vasa iskustva, ( nacin montaze, cijene rok trajanja ) i dr. Puno pozdrva.!
 

Vaš komentar