Laminarni rezervoar potrošne tople vode

 

Maksimalni komfor tople vode

actoSTOR VIH RL predstavlja novu generaciju rezervoara za potrošnu toplu vodu koja će pružiti maksimaln komfor tople vode u najkraćem mogućem vremenu. Zahvaljujući svojoj tehnologiji laminarnog (slojevitog) rezervoara, actoSTOR rezervoar vrši pripremu tople vode putem spoljašnjeg izmenjivača toplote. Zagrejana voda dovodi se potom u gornji deo rezervoara tako da već nakon cca. 5 minuta na rapolaganju stoji dovoljno količine vode za jedno tuširanje.

U poređenju sa klasičnim rezervoarom koji ima uronjeni izmenjivač toplote, nova generacija laminarnih rezervoara ima puno veću snagu u pripremi potrošne tople vode sa 50%manjim gubicima toplote prilikom zagrevanja tople vode.

Poređenja radi, 500 litarski laminarni rezervoar po svom učinku odgovara konvencionalnom od 1000 litara uz to ima i manje dimenzije. To znači: veći komfor nego sa konvencionalnim rezervoarom uzmanji ugradbeni prostor i veću uštedu energije. Spoljašnji izmenjivač toplote actoSTOR rezervoara ima 120 kWtako da se ovaj rezervoar kombinuje sa većim Vaillantovim sistemima zagrejanje preko 60 kW kao što je toecoCRAFT exclusiv. actoSTOR rezervoar od 500 litara u stanju je da snabde potrošnom toplom vodom do 50 stanova(prema EN 13203, NL=50) takoda će primenu naći najčešće kod velikih potrošača tople vode.

 

Kvalitet bez kompromisa

Iza modernog dizajna rezervoaraactoSTOR VIH RL skriva se potpuno higijenski emajlirana unutrašnjost koja u kombinaciji sa magnezijumskom anodom pruža potpunu zaštitu od korozije.

Jednostavna i brza instalacija

actoSTOR rezervoar isporučuje se udva dela, telo rezervoara i plašt rezervoara. Nakon instalacije samog rezervoara vrši se postavljanje plašta, izmenjivača toplote i cirkulacione pumpe tako da je unošenje rezervoara u kotlarnicu i sama instalacija izuzetno brza i jednostavana.

 

 

ecoCRAFT exclusiv u nekoliko reči:

  • laminarni rezervoar potrošne tople vode dostupan u veličinama od 300 do 500 litara
  • maksimalni komfor tople vode u najkraćem mogućem vremenu, trenutna raspoloživost toplom vodom
  • puno veći učinak kod pripreme potrošne tople vode u odnosu na klasični rezervoar sa uronjenim izmenjivačem
  • sopstveni izmenjivač od 120 kW
  • spajanje sa Vaillantovim uređajima snage preko 60 kW vrši se putem pumpe za punjenje rezervoara nakon hidrauličke skretnice putem eBUS veze na elektronskoj ploči uređaja.
  • upravljanje radom rezervoara putem Vaillantove regulacije calorMATIC 430; calorMATIC 392; calorMATIC 630/2 ili auroMATIC 620/2
  • jednostavna i brza instalacija zahvaljujući plaštu koji se naknadno postavlja
  • smanjene dimenzije i težina u odnosu na klasične rezervoare
  • emajlirana unutrašnjost sa magnezijumskom zaštitnom anodom
  • priključak za recirkulaciju

Tehničke karakteristike

Komentari

Nema unetih komentara

Vaš komentar