Hydro, vodeća evropska aluminijumska kompanija i globalni snabdevač naprednih sistema izgradnje, otvorio je energetski neutralnu zgradu u Ulmu na jugu Nemačke, prikazujući time najnovije tehnologije u službi energetski efikasnijih građevina.

Oko 40% evropske energije koristi se u zgradama – uglavnom za potrebe zagrevanja i hlađenja – i zbog toga Evropska Unija i nekoliko vlada van nje traže mere za značajno smanjenje potrošnje energije za zgrade kako bi je uštedeli i smanjili emisiju ugljendioksida.

Wicona - energetska efikasnost

NAPREDNO: WICONA Test Centar kosristi poslednju reč tehnike za testiranje rada opreme ugrađene u zgradu i spreman je da bude otkriven i istražen od strane dosadašnjih i budućih korisnika WICONA građevinskih rešenja.

Premostili smo tehnološki jaz


GOVOR: Jarland Feland, political političkim savetnikom norveškog Ministra za naftu i energiju pozdržao je i pozdravio otvaranje test centra koji prikazuje rešenje za energetski efikasniju zgradu.

“Otvaranjem našeg Wicona Test Centra u Ulmu, demonstriramo kako smo već premostili tehnološki jaz između zgrada današnjice koje su intenzivni korisnici energije i vizije budućih, energetski neutralnih građevina – rekao je  predsednik i direktor Hydro - Svin Ričard Brantceg

Wicona - energetska efikasnost

OTVARANJE: Zajedno sa Jarlandom Felandom (Jarand Felland), političkim savetnikom norveškog Ministra za naftu i energiju, predsednik i direktor Hydro - Svin Ričard Brantceg (Svein Richard Brandtzæg) pritinuli su taster i označili zvanični početak rada Test centra. (Foto: Michael Peter Steffen)

Wicona je je jedan od Hydro brendova za građevinarstvo.

 

“Hydro ima jasan cilj da zgrade ne samo izoluju energiju za svoje potrebe već i da distribuiraju višak” – dodao je on.

“Ovakve zgrade biće dobre po okolinu, dobre za ekonomiju i dobre za ljude koji žive ili rade u njima ”

Korak u pravom smeru

Brantceg je dodao ta tehnološki napredak mora biti komplementaran sa jasnijim ciljevima i strožim regulativama kako bi se uvideo značaj potencijala za štednju energije i smanjenje emisije ugljendioksida i pozdravio rad Evropske Komisije u dosadašnjem radu u ovoj važnoj oblasti i ocenio ga kao jasan korak u pravom smeru.

U poređenju sa novim konvencionalnim zgradama, čije su energetske potrebe veće od 100 kWh po kvadratnom metru godišnje, Wicona Test Centar angažuje manje od  100 kWh po kvadratnom metru godišnje. Ova je energija u potpunosti obezbeđena iz spostvenih izvora, konverzijom iz solarnih panela i napredne toplotne pumpe koja koristi podzemne vode – što omogućuje da se u izvesnim periodima dobija više energije nego što se koristi.

 

    * Hydro je globalni snabdevač aluminijumom i aluminijumskim poluproizvodima i proizvodima. Sedište je u Norveškoj, a kompanija zapošljava preko 23.000 zaposlenih u 40 zemalja i aktivna je na svim kontinentima.

    * Hydro Building System brendovi– Wicona, Technal, Domal i Alumafel – nude širok asortiman sistema na bazi aluminijuma – prozori, vrata, fasade, ograde, svetlarnike i solarne sisteme.

    * Hydro Rolled Products – domen poslovanja u kome je takođe vodeći dobavljač aluminijumskih limova u oblasti građevinarstva– proizvodi u koturu ili u listovima.

Više informacija možete pronaći ovde

 

prevod: PlumDesign

WICONA

,

Komentari

Dejan Zatezic
21 08 2010
No comment. Odlican posao Pozdrav
 

Vaš komentar