Sunčani izgledi za životnu sredinu i za Vaš džep

Upotreba Sunčeve energije – besplatnog i neiscrpnog izvora energije – je održiv način proizvodnje tople potrošne vode i grejanja Vašeg doma, koji nam pomaže da smanjimo zavisnost od zaliha fosilnih goriva i na taj način zaštitimo životnu sredinu. Trenutni stepen razvijenosti solarne tehnologije pruža proverena i isprobana sredstva za dugogodišnju eksploataciju solarne energije, čak i na našoj geografskoj širini. Držeći se svoje parole „Štednja energije - zaštita životne sredine“, Hoval nudi rešenja za sisteme grejanja sa solarnom tehnologijom koji ispunjavaju i najsavremenije standarde.
Opsežna podrška pri planiranju
Hoval solarni partneri pružaju Vam opsežnu podršku u fazi planiranja Vašeg solarnog postrojenja. Za projektante, instalatere i klijente na raspolaganju je simulacioni program kao praktična pomoć prilikom dimenzionisanja sistema.
Ogromne količine energije se troše za proizvodnju toplote. Ali zalihe nafte i gasa se smanjuju, a i hitno je potrebno smanjiti ispuštanje ugljen-dioksida (CO2) u u atmosferu.
Sa Hoval solarnim postrojenjem možete učiniti Vaš lični doprinos ka smanjenju negativnog uticaja na životnu sredinu i postići veću energetsku nezavisnost - pri veoma prihvatljivoj ceni.

Nezavisnost: Sa Hoval solarnim postrojenjem bićete pod značajno manjim uticajem fluktuacije cena goriva na energetskom tržištu. Solarna energija je dostupna u neiscrpnim količinama.

Bez negativnog uticaja na životnu sredinu: Upotreba solarne energije ne proizvodi nikakve otpadne ili dimne gasove, a isporučuje se potpuno besplatno. Komfor: Sa ekološkim Hoval solarnim postrojenjem možete u potpunosti da uživate u raskošu tople vode - čak i ako Sunce s vremena na vreme zađe iza oblaka.

Provereno i isprobano: Postoje sad već brojni Hoval solarni sistemi koji su u upotrebi i koji pružaju pouzdan i efikasan rad sa minimalnim zahtevima za održavanjem.

Prilagodljivost: Hoval solarno postrojenje može se savršeno ukombinovati sa Hoval grejnim sistemom na drvene pelete ili sa toplotnim pumpama. Moguće je takođe i dopunsko grejanje sa Hoval sistemima na lož-ulje ili gas. Često je mudro napraviti kombinaciju različitih tehnologija koje omogućavaju optimalnu eksploataciju dostupnih energetskih potencijala kao i uštedu.

Brza ugradnja: Solarno postrojenje, kao što je Hoval SolarCompact za proizvodnju tople vode, može u potpunosti da se instalira za samo jedan dan.

Ekonomičnost: Sa Hoval solarnim sistemom koristite besplatnu energiju koju isporučuje Sunce i time štedite veliku količinu novca. U mnogim zemljama postoje programi obezbeđenja sredstava za solarna postrojenja koji pružaju finansijsku podršku za Vašu investiciju.

Odgovarajući Hoval-ov proizvod za svaku situaciju…
Ugradni krovni (in-roof) kolektori

Ugradni krovni kolektori su posebno pogodni za ugradnju u krovove novih ili renoviranih objekata. Ovi moduli površine 2,5 m² sa okvirnim kolektorima, drvenom osnovom, termoizolacijom od mineralne vune i visoko selektivnim apsorberom toplote koji pokriva čitavu površinu kolektora, mogu se ugraditi kao jeftine i kompaktne kolektorske površine.

Ravni pločasti (flat plate) kolektori

Savršeno rešenje za one koji znaju da cene dobro izbalansiran odnos cena-kvalitet. Posebne prednosti novog pločastog kolektora su: kompaktne dimenzije bilo u vertikalnoj ili horizontalnoj izvedbi, unutrašnje kolektorske cevi, brzo priključivanje pomoću praktičnog pribora i jednostavna ugradnja kao nadkrovne ili samostojeće jedinice.

Solarni kolektori - HOVAL

 

Solarni sistem Hoval - Tabela 1

Efikasna, ekonomična, praktična rešenja za stambene blokove

Sve veća primena u stambenim blokovima!

Sve više investitora se oslanja na solarna rešenja od Hoval-a, kako za nove zgrade tako i za renovirane - investicija se brzo isplati na račun povećanih cena energenata. Takođe, u velikim stambenim blokovima godišnje potrebe za energijom radi proizvodnje tople potrošne vode mogu biti pokrivene upotrebom solarne energije čak i do 100% u toplim mesecima. Veće solarno postrojenje za dopunsko grejanje može dodatno smanjiti troškove za primarnom energijom u hladnijim mesecima.


 

HOVAL primer solarnog sistema

 

Grejanje bazena i slično...

Zahvaljujući usklađenoj tehnologiji sistema iz Hoval solarnog programa, mogu se realizovati zahtevi raznih postrojenja. U svakom slučaju gde je potrebna proizvodnja sanitarne tople vode, preporučuje se upotreba termičke solarne energije, na primer: za sportske hale, škole, bolnice, gerontološke centre, auto perionice... Takođe se i bazeni za plivanje mogu veoma efikasno grejati pomoću solarne energije.

Top Therm d.o.o.

Pece Ferenca 14., Bečej

www.toptherm.rs/

Komentari

BG beli
24 08 2014
Pazljivo sam procitao ovaj deo teksta, koji je na mene ostavio snazan pozitivan utisak. Ono sto me malo zabrinjava je nedostatak relevantnih proracunskih podataka kao i relevantnih prakticnih podataka. Ono sto mene posebno zanima jeste mogucnost zamene postojeceg daljinskog sistema grejanja novim solarno kolektorskim sistemom grejanja stambene zgrade od 75 stanova prosecne velicine oko 60 m2. Unapred hvala na svakoj informaciji
 

Vaš komentar