Autodesk Homestyler nudi potpuno novi pristup vizuelizaciji ideja životnog prostora. Program je izuzetno intuitivan, lak za korišćenje sa prevuci i pusti (drag and drop) kontrolama koje mogu sa lakoćom korisiti korisnici svih nivoa znanja. U programu je moguće pregledati i modifikovati u izometrijskom pogledu (3D) i dostupan je veliki broj realnih proizvoda iz biblioteke, tako da je za samo par sekundi nakon postavljanja elemenata vidljiv realistični prikaz. Uredništvo Grejanje.Com je spoznalo velike mogućnosti za korišćenje programa kao vizuelnog komunikatora za lakše prezentovanje postojeće ili željene arhitekture objekta.

Za šta se moće koristiti Autodesk Homestyler

Google Chrome
 
Da biste koritili ovu aplikaciju potrebno je da pristupite i instalirate program preko Chrome Web Store. Chrome Web Store sadrži ogroman broj applikacija (apps), ekstenzija i tema za Google Chrome.

Počnite još danas da istražujete chrome.google.com/webstore ili kliknite ikonicu za Google Web Store u novom tabu.

Ako nemate instaliran Google Chrome - preuzmite ga i instalirajte besplatno - google.com/chrome.

Homestyler je odlično rešenje za planiranje enterijera. Vizuelizacija problema ili rešenja nije laka svakome. Zato je Homestyler napravljen da lako možemo videti finalni izgled pre nego što se učini i prvi korak u projektu.      

Istorija i popularnost programa


Autodesk Homestyler pripada svima poznatoj Autodesk familiji softvera. Kompanija Autodesk je prisutna od 1982 i sada broji preko 7.000 radnika računajući i zaposlene u sedištu kompanije u San Rafaelu, Kalifornija, SAD. Autodesk je fokusiran na četiri glavna polja: arhitektura, inženjering, projektovanje konstrukcija i proizvodnja.


Šta se razlikuje u poređenju sa drugim programima prisutnim na tržištu?


Teško je pronaći alat sličan Autodesk Homestyler programu. Aplikacija pruža korisniku brzo kreiranje slike o bilo kom životnom prostoru, njegovom enterijeru i eksterijeru. Korisnik može dodati ambijent ili izvršiti strukturne promene u različitim varijantama prilikom planiranja renoviranja na primer. Takođe je moguće koristiti stvarne proizvode sa realnim dimenzijama. U biblioteci je raspoloživ veliki broj elemenata nameštaja, stolarije i ostalih arhitektonskih elemenata tekstura i materijala. Realistična vizuelizacija daje unapred odgovor na pitanje: "Da li je promena vredna truda?"

Naš predlog

* AutoCAD WS (Browser, iPad) - https://www.autocadws.com/

Autocad Rešenje na veb platformi. Fenomenalno radi na iPad uređaju. Ukratko - bez papira na gradilište. 


Open Source Predlozi

* UBUNTU - http://www.ubuntu.org

Besplatan operativni sistem. Odlično razvijen, intuitivan i zaista ukoliko ne koristite OnLine bankarstvo, Adobe pakete ili Autodesk programe, ne postoji ni jedan razlog da UBUNTU ne bude Vaš operativni sistem.


* LIBRE OFFICE - http://www.libreoffice.org/

Libre Office - odlično rešenje i kompletan rad sa podacima uključujući .xls, .doc dokumente na grejanje.com vrši se korišćenjem LibreOffice. 


Interfejs veb aplikacije i utisak pri radu

Autodesk Homestyler je kompletno opredeljen za vizuelizaciju. Na elemente projekta moguće je staviti boju ili teksturu i tako odmah probati kombinacije podova, zidova i nameštaja. Sistem pruža širok izbor boja, tekstura i realnih objekata. "Prevuci i pusti" je potpuno nov pristup i dramatično ubrzava postupak učenja ili adaptacije na rad sa programom. Jednostavno se i brzo menja perspektiva. Raspoloživi objekti u bibleioteci su realni i moguće je kupiti ih. Nakon kompletiranja projektnog rešenja korisnik može generisati sliku projekta u punoj rezoluciji.


Postupak registracije


Novi korisnik se registruje preko linka “Join Now” u gornjem desnom uglu naslovne stranice sajta. Ostavite svoje podatke za registraciju ili se povežite preko postojećeg naloga Google, Yahoo, Facebook, Twitter ili Windows Live ID.

Koliko košta program?

Autodesk Homestyler je odličan alat po povoljnoj ceni: BESPLATAN. 

Kome se preporučuje program?

Svakome ko želi da vrši bilo kakvo modeliranje dobrodošao je u Autodesk Homestyler. 

Prednosti

  • Besplatan program
  • Pristup preko Twitter, Google, Yahoo, Facebook
  • Vizuelizacija projektnog rešenjaDodavanje realnih objekata koje je kasnije moguće kupiti
  • Generisanje finalne slike projekta u visokoj rezoluciji


Nedostaci

  • Snimanje fajla (eksport) u DWG formatu je raspoloživa opcija ali se koriste Cloud servisi pa mejlom korisnik biva obavešten o lokaciji fajla
  • Korisnicima koji su navikli na rad u standardnim AutoCAD paketima je interfejs prilično stran. Sa druge strane korisnici Google SketchUp će se vrlo brzo snaći.
  • Potrebno stalno prisustvo Internet konekcije

Za grejanje.com 
Aleksandar Jovanovic,
Plum Design

Komentari

LILO
28 12 2012
BEZ KOMENTARA
 
mario
03 11 2012
SUPER
 

Vaš komentar