Namenjena je za cirkulaciju tople vode u sistemima grejanja porodičnih kuća.
Energetska oznaka A
Potrošnja se kreće od 5 W
Jednostavna montaža
Grundfos - Cirkulacione Pumpe
  • Pumpa je izuzetno prilagodljiva, odgovara bilo kom sistemu grejanja i obezbeđuje brzo i jednostavno priključenje čak i u skučenom prostoru. 
  • Elektropovezivanje je jako jednostavno, po sistemu "uključi i pumpaj". 
  • AUTOADAPT funkcija analizira potrebe sistema grejanja i optimalno prilagođava rad pumpe potrebama sistema. 
  • Funkcija noćnog režima rada u sistemu grejanja sa vremenskim upravljanjem, smanjuje potrošnju energije na minimum. 
  • Sa displeja se može uvek pročitati trenutna potrošnja pumpe. 
  • Pumpa od nerđajućeg čelika Pumpe izrađene od nerđajućeg čelika imaju oznaku ALPHA2N. 
  • Ova verzija omogućava dug period rada i sigurnu otpornost na koroziju u sistemima cirkulacije tople sanitarne vode i u izuzetno zahtevnim sistemima grejanja. 
  • Upravljanje jednim dugmetom Upravljanje samo jednim dugmetom omogućava jednostavno programiranje rada pumpe. 
  • Štedimo energiju ALPHA2 je u A energetskoj klasi i deo je Grundfos Energy projekt-a. 
  • U tipičnoj porodičnoj kući može raditi i na ulaznoj snazi od 5W.BOLJA PUMPA – POTPUNO AUTOMATSKA

Tajna Grondfos Alfe je njeno automatsko upravljanje, koje osigurava da se pritisak pumpe i protok neprekidno podešavaju prema tekućim potrebama. Da kažemo to i na drugi način: Grundfos Alfa automatski se prilagođava na leto ili zimu, noć ili dan. Staromodne cirkulacione pumpe na drugoj strani, pumpaju istom brzinom svo vreme. I pod istim visokim pritiskom. Čak i noću, kada su ukućani smanjili grejanje, pumpa ostaje da isto radi. To je kao da vozite automobil sa stopalom na gasu – tada regulišete brzinu kočnicom bez da skinete vaše stopalo sa gasa. Potpuna šteta!

INTELIGENTAN DEO CELINE

Automatsko upravljanje Grundfos Alfe naposletku čini cirkulacione pumpe inteligentnim delom sistema grejanja. Automatsko upravljanje obezbeđuje “komunikaciju” između pumpe i termostata sistema grejanja. Na taj način pumpa podešava sebe prema TRV – termostatski ventili grejanja – rast potrebne vode. Drugim rečima: kada postoji visoka potražnja za toplotom, TRV ventili su široko otvoreni, i pumpa je u teškom radu. Kada potreba za toplotom opada, TRV ventili se zatvaraju prema potrebi, i pumpa radi odgovarajuće manje. Poboljšana ravnoteža između pritiska proizvedenog od strane pumpe i rasta omogućeno od strane TRV takođe znači smanjena buka – manje “zviždanja” u cevima. 

UKLJUČI-I-PUMPAJ 

Pumpe Grundfos

Sa uključi-i-pumpaj nije više potrebno da se otvara kutija sa priključnim krajevima da se priključi izvor struje. Sve što treba da uradite je da instališete pripadajući utikač i da ga spojite sa pumpom. Ovo je zaista prednost kada instališete pumpu u uskom prostoru. A pri servisiranju grejnog sistema, jednostavnim izvlačenjem utikača prekidate struju u pumpi. 

LAMPA INDIKATORA 

Kada je pumpa uključena, mala lampa indikatora pokazuje da li je struja priključena. To omogućava lakšu instalaciju i lakše pronalaženje greške u sistemu grejanja. Jednostavno jer više ne trebate da otvarate kutiju sa priključnim krajevima (kutija terminala) da odredite da li je struja priključena ili nije. 
DEBLOKIRANJE 
Sledeća pametna karakteristika Grundfos Alfe je ¨deblokiranje¨. Svaki put kada pumpa startuje, ona prolazi kroz poseban redosled rada za vreme kojeg ona staje i ponovo startuje nekoliko puta.Male vibracije koje se stvaraju u kućištu pumpe će, u najvećem broju slučajeva, izbaciti postojeće čestice ili zagađivače koji bi mogli zaglaviti pumpu. ¨Deblokiranje¨zaista pomaže da pumpa radi bez problema i sa dužim radnim vekom. 
STANDARDNA PODEŠAVANJA 
Pošto je Grundfos Alfa samo-podešavajuća, instalateri grejanja ne trebaju da prave podešavanja. Standardno podešavanje pumpe pokriva potrebe u približno 90% svih domaćinstava. Ova podešavanja mogu, naravno, spremno da budu promenjena da zadovolje ostale zahteve.
DOBRA INVESTICIJA Zamena za Grundfos Alfa je dobra investicija. Zahvaljujući znatno nižoj potrošnji energije, pumpa može isplatiti samu sebe za samo nekoliko godina. Kućevlasnik može tada požnjeti punu korist od Grundfos Alfa mnogih prednosti do kraja upotrebnog života pumpe – a to je period koji obično traje više od 10 godina.


Grundfos pumpeTEHNIČKI PODACI
Konstrukcija: Cirkulator sa zatvorenim rotorom, za otvorene kao i zatvorene sisteme grejanja.
Upravljanje: Grundfos Alfa automatski upravlja protokom i diferencijalnim pritiskom u sistemu grejanja prema zahtevima. Pritisak i protok se regulišuproporcionalno prema prethodno definisanim putem – optimalno podešavanje automatski se prilagođava da odgovara različitim sistemima konstrukcije i zahteva grejanja.
Pumpe Grundfos - Stedljive pumpe Alpha 2

Više na temu Grundfos energetsko efikasnih pumpi možete naći na www.energyproject.com

Grundfos Srbija d.o.o.

Omladinskih brigada 90b, Beograd

www.grundfos.rs

Komentari

Branislav
09 02 2020
Da li smeta pumpi Alpha 2 da bude povezana na elektroniku kotla (nalegajući termostat) i da se gasi i pali kada i kotao
 
Miroslav
10 12 2012
Čitajući ovaj tekst pumpa izgleda idealno. Interesuje me kako se ova pumpa ponasa u radu kada nestane napona i treba da krene sa radom preko pretvaraca 12/220v. Konkretno kako ta elektronika saradjuje sa pretvaracem ili tu mozda ima problema zbog nedostatka sinusoide.
 
Hristo
21 03 2012
Kako je pakleno dobar sajt Grundfosa. Alal vera majstori.
 
Dusan
21 03 2012
O potrosnji Alpha2 pumpi možete se informisati na http://moderncomfort.grundfos.com/gb/heating-hot-water/product-range/circulation/alpha2/#/features i sami proveriti kako se menja potrosnja u zavismosti od otvorenosti termostatskih ventila. Ukoliko uključite funkciju za redukciju potrošnje u noćnom režimu pumpa radi po minimalnoj krivoj i tada troši 5W.
 
Grejanje.com
20 02 2012
RE Klasa: Ove pumpe su opremljena elektronikom koja meri struju koja pokreće motor i to je jedan od parametara za regulisanje broja obrtaja. Prema tome misli se na struju potrebnu za pogon motora pumpe. Na primer WILO STRATOS PICO pumpe prikazuju na displeju trenutnu potrošnju i ukupno potrošenu energiju od trenutka ogradnje. Da li je moguće očitavati te vrednosti putem računara (iz nekog log fajla) je već pitanje integrablnosti, tačnije da li ima mogućnost povezivanja na neki BUS sistem poput BACNet, LON, KNX itd, a takvi moduli postoje.
 
Klasa
19 02 2012
Nije ovo nista. Procitajte clanak WILO. Oni su 40% efikasniji od Grundfosa - tamo rade sa 3W. Dobro bre! Ima li neko pismen da pojasni sta je ovo sa 5W i3W. Usput pitanje za grundfos - kad vec ima kompjuter - da li moze da belezi potrosnju struje - neli log fajl sa kumulativnim prikazom?
 
Milan Turovic
06 01 2012
Provokant: Ovo je bas provokativnoi verovatno su te oni drugi poslali da ovde trujes - Grundfos ima najbolje pumpe, tihe su, bas me briga koliko trose posto imam brdo glupih potrosaca u kuci.
 
Provokant
05 01 2012
Da mli stvarno ova pumpa moze nesto da radi sa 5 Vati. Pa samo dioda trosi 100 mW i to ako je na niskom naponu sto ova verovatno nije. Da se razumemo zelim da kazem da je Grundfos pumpa verovatno medju najboljim proizvodima - ali da je ovih 5W marketinska laz i da to ne moze da se 500 puta vise energije preda preko neizolovanih delova. Takodje koji to merni sistem davac + prenos + displej + elektronika < 5W Ovo ne moze i voleo bih kada bi neko mogao da zakaci pod bilo kojim uslovima da radi makar i 10 sekundi sa 5 W - mozda ako ima kilovat potiska ispred, pa radi ko turbina.
 

Vaš komentar