Početna O portalu Prijatelji Uloguj se Upiši se u adresar Twitter Eng
Natrag na listu

Rehau d.o.o.

Batajnički drum 283 E, Beograd

+381 (0)11 3770 301

E-mail kontakt

www.rehau.rs

Kao premijum marka za rešenja na bazi polimera REHAU na svojim poslovnim područjima: Građevinarstvo, Automotivi i Industrija zauzima vodeću poziciju na međunarodnom nivou. Kontinuirani rast generišemo sopstvenim snagama uz inovativnost i kompetentnost u tehnici obrade površina kao i u razvoju materijala i sistema. Oko 15.000 zaposlenih, na 170 lokacija širom sveta zalaže se za uspeh našeg nezavisnog porodičnog preduzeća.

 

Osnivanje

1948. godine u nemačkom mestu Rehau, gornja Franačka ; zamenjuju se do tada uobičajeni materijali sa polimernim materijalima; prvi proizvodi: kederi (deo potplata) za industriju obuće, creva za vodu i delovi za automobilsku industriju

1956. godine osnivanje prve inostrane poslovnice u Austriji

1996. godine otvara se Uprava za jugoistočnu Evropu u Guntramsdorfu kod Beča

2000. godine osnivač firme Helmut Wagner predaje upravljanje REHAU grupom svojim sinovima: Jobst Wagner postaje predsednik nadzornog odbora, a Dr. Veit Wagner potpredsednikRazvoj
REHAU se prvo uspešno etablirao u Nemačkoj i susednim zapadnim zemljama. Prva inostrana poslovnica osniva se u Austriji. Nakon toga sledi širenje u celoj Evropi i ekspanzija u Severnoj Americi, Aziji i Australiji. Danas je REHAU zastupljen u više od 50 zemalja širom sveta.


Budućnost
REHAU želi i ubuduće da ostane nezavisan i orijentisan na srednje- i dugoročne ciljeve, umesto stavljanja kratkoročne zarade u prvi plan. Usmeren na stabilan rast, koncern je koncentrisao svoje aktivnosti na branše i regione koji obećavaju dugoročne potencijale.


Struktura
REHAU je aktivan širom sveta sa različitom zastupljenošću pojedinih poslovnih sektora u različitim regionima. Geografski gledano kompanijska grupacija je podeljen u osam regiona: Central Europe (Srednja Evropa sa Nemačkom, Poljska, Baltičke zemlje, Finska), South (Južna Evropa, Južna Amerika, delovi Severne Afrike), Southeast Europe (Jugoistočna Evropa sa Grčkom, Češkom, Turskom i Kiprom), East (Rusija, Belorusija, bivše sovjetske Republike), Western Europe (Francuska, Švajcarska, Države Beneluksa, delovi Severne Afrike), North America (Severna i Srednja Amerika), Asia and Australia (Azija i Australija) kao i region GS (Velika Britanija, Irska, Skandinavija, Južna Afrika). Centralna uprava REHAU grupe ima svoje sedište u mestu Muri u Švajcarskoj.


Poslovna područja

Građevinarstvo
Arhitekte, projektanti, investitori, trgovci i krajnji korisnici profitiraju od kompleksnih sistemskih rešenja za područje građevinarstva. Sa jedinstvenim, raznovrsnim programima vodeći smo ponuđač polimernih rešenja za sisteme prozorske i fasadne tehnike, sistemi unutrašnjih instalacija , kao i sistema cevi za područje niskogradnje.

Automotivi
Kao inovativan partner u razvoju REHAU podržava automobilsku industriju u njenom nastojanju da sistematično optimizuje dizajn, komfor i sigurnost. Bilo da je reč o kompletnim spoljnim delovima za nadogradnju kao što su branici ili blatobrani, inteligentni moduli za razvod vode i vazduha u sistemima za čišćenje vetrobranskog stakla i klima-uređajima ili termoplastični zaptivni sistemi – REHAU je kao premijum marka zastupljen u svakom trećem vozilu proizvedenom u Evropi i u gotovo svim automobilima više klase.

Industrija
Na području industrije REHAU se za različite primene etablirao kao inovativan pokretač ideja i pouzdan dobavljač serijskih proizvoda i kompletnih sistema. Od industrije nameštaja i proizvodnje kućnih aparata pa sve do istraživanja svemira nudimo opsežne pakete usluga i servisa.

REHAU AKADEMIJA
Našim partnerima pomažemo sa proverenim metodama za unapređenje prodaje, u pitanjima marketinga ili komercijalnog i tehničkog vođenja preduzeća. Pomažemo kod javnih tendera i planiranja objekata, edukujemo na seminarima i nudimo praktičnu pomoć – od specifičnih računarskih programa pa sve do kompletnog štanda za izlaganje na sajmovima.

Istraživanje i inovacije
REHAU se bavi razvojem specijalizovanim za pojedine branše i usmerenim na potrebe kupca, razvija nove materijale, recepture i postupke i dovodi ih do serijske proizvodnje. U saradnji odeljenja za tehniku primene i laboratorija, od procesne tehnike i sopstvene izrade alata i mašina, REHAU pronalazi sistemska rešenja u korist svojih kupaca.
Deo inovacija
- 1998. serijska proizvodnja plastičnih blatobrana za A2
- 2000. prvi prozorski profil Clima-Design atestiran za pasivne kuće
- 2001. roletna za orman RAUVOLET –metallic-line
- 2002. sistem fasada REHAU-Polytec 50
- 2003. AWADUKT Thermo sistem izmenjivač toplote vazduh-zemlja
- 2004. najnovija tehnika lepljenja za staklene fasade velikih površina
- 2004. Division-Award za Crash-Management-System Automotive
- 2005. RAUVOLET-acoustic-line, roletna za orman sa zvučnom izolacijom
- 2006. AWA šaht DN 1000, polimerni šaht otpadnih voda sa prečnik od jednog metra
- 2006. Best Office Award za novi REHAU svet radnog prostora
- 2006. BME-nagrada za inovativnu nabavnu mrežu
- 2007. Ski-Line-inovativna zaletna staza za skijaške skakaonice
(kombinacija zimske zaletne staze sa rashladnim sistemom sa letnjom zaletnom stazom)
- 2008. Svetska premijera GENEO - sistema prozorskog profila koji je potpuno armiran i izrađen od hightech-materijala RAUFIPRO


Broj zaposlenih:
- Nemačka: cca. 7.000
- Austrija: cca. 500
- Region Southeast Europe (bez Austrije): 1.200
- Evropa: cca. 12.000
- širom sveta: oko 15.000

Lokacije:
Nemačka: 16 prodajnih kancelarija, 11 fabrika, 2 uprave, 3 logistička centra
Region Southeast Europe: 1 uprava, 28 prodajne kancelarije uključujući 2 logistička centra i 4 fabrike u 19 zemalja
Evropa: 86 prodajnih kancelarija, 25 fabrika, 11 uprava, 6 logistička centra
širom sveta: 132 prodajne kancelarije, 41 fabrika, 16 uprava, 9 logističkih centara

Vaša E-mail adresa:
Tema poruke:
Poruka:
Natrag na listu
Tehnika
Download

© Grejanje.com 2010-2012 | Powered by PlumDesign
Nezavisnost rada magazina za energetsku efikasnost omogućili su pokrovitelji i sponzori projekta
Logo Grejanje.com - Magazin za Energetsku Efikasnost