Početna O portalu Prijatelji Uloguj se Upiši se u adresar Twitter Eng
Greska

Komentari

Aleksandar
10 08 2011
Da li neko ima bilo kakvu informaciju sta se desava sa ovim zakonom? Nigde nije direktno predvidjena podrska i subvencije za fotvoltaik i vetrenjace.
 
Aleksa Aksentijevic
02 08 2011
Novim zakonom uvodi se i pojam energetski ugrožen kupac, koji će imati posebnu zaštitu, odnosno pravo na isporuku određene količine struje i gasa i drugačije kriterijume za isključenje, imajući u vidu njegov socijalni i zdravstveni status. Novi zakon o energetici uvodi i garancije porekla za električnu i toplotnu energiju proizvedenu iz obnovljivih izvora energije, koje će proizvođačima omogućiti da izvoze „zelenu energiju”. Garancije će se izdavati po jedinicama za jediničnu količinu od jedan megavat caš (MWh) i trajaće godinu dana.
 
Aleksa Aksentijevic
02 08 2011
Prema Predlogu zakona o energetici, postepeno se otvara tržišta električne energije i od 1. januara 2013. pravo na javno snabdevanje imaće samo potrošači priključeni na distributivnu mrežu. Od 2014. godine pravo na javno snabdevanje imaće samo domaćinstva i mali kupci, a od 1. januara 2015. godine i oni će imati mogućost da biraju snabdevača strujom.
 
Udba
02 08 2011
Sad cemo moci i mi da saljemo bagere u Kolubaru :)
 
Milan
02 08 2011
Ministar infrastrukture i energetike Milutin Mrkonjić izjavio je danas da predlog novog zakona o energetici predstavlja prekretnicu u razvoju energetike Srbije, jer će doprineti liberalizaciji svih segmenata energetskog tržišta ... nasao sam na nekom sajtu. Kojim članom je to obezbedjeno
 
Gruja Pancevo
02 08 2011
Da li je ikome jasno u čemu je razlika izmedju prošlog zakona i ovog sada. Čitajući tekst, koji bi uzgred mogao malo da se uredi jer je ovako necitko, ne vidim nista konkretno da ce se promeniti. Ima li neki tumac ovog zakona.
 

Vaš komentar
© Grejanje.com 2010-2012 | Powered by PlumDesign
Nezavisnost rada magazina za energetsku efikasnost omogućili su pokrovitelji i sponzori projekta
Logo Grejanje.com - Magazin za Energetsku Efikasnost