Početna O portalu Prijatelji Uloguj se Upiši se u adresar Twitter Eng

Rešenja za uštedu energije u rekonstrukciji grejnih i rashladnih sistema

Osnovni zadatak materijala koji je pripremio i razvio naš tim iz „ Hydronic Balancing&Control“ odeljenja, bio je pružanje odgovora na osnovna pitanja, kao npr: da li su investicije u rekonstrukciju sistema, kao što je centralno grejanje, rashladni sistem ili sistem za snabdevanje toplom vodom ekonomski isplativi? Kada možemo očekivati da će nam se gore navedena rekonstrukcija sistema finansijski isplatiti?
Danfoss brosura


Na početku ovoga teksta, naveli smo izraz "materijal koji je razvijen" - želeli bismo da objasnimo ovaj pojam. Razvoj materijala predstavlja višegodišnje sakupljanje informacija od korisnika ( klijenata Dafoss-a), odnosno informacija koje se odnose na potrošnju energije pre i posle renoviranja. Informacije su prikupljene na osnovu računa za grejanje i električnu energiju- to znači, na osnovu veoma pouzdanih podataka i dokaza koji dozvoljavaju procenu efektivnosti renoviranja, koje predstavlja ključnu namenu ovakvih investicija.

Ako analiziramo svaki od predstavljenih primera, uzeti su u obzir realni troškovi koji se odnose na projektovanje, montažu i kupovanje opreme, kao i troškovi pokretanja, kada je to primenjivo. Ove informacije su prikupljene na jedinstven način, a posebna pažnja pri tome je bila posvećena preciznosti podataka o tome kada i na čemu je Izvedena rekonstrukcija. Veoma često, proces renoviranja se radi u nekoliko faza ( zbog ograničenih finansijskih sredstava ).

Oblik opisa renoviranja koji je primenjen kod nas, omogućava precizan uvid u činjenicu koja faza donosi koji
rezultat ( npr. montiranje termostatskih ventila, montiranje balansnih ventila itd..). Odlučili smo da ( nakon davanja saglasnosti naših klijenata) pružimo informacije o adresama i mestima gde je su ulaganja bila dostupna.

Kao prvo, time je data mogućnost da se provere prezentovani podaci ( ili da se možda isti ospore).

Drugo, mesto ulaganja definiše troškove na odgovarajući način, shodno npr. razlici u cenama za projektovanje, montiranje, kupovanje opreme ili energije u različitim zemljama ( Bosna, Češka, Nemačka, Mađarska, Malezija, Poljska). PDF dokument >>
ŠtampajPošalji prijatelju

Danfoss d.o.o.

Đorđa Stanojevića 14, Novi Beograd

Komentari

Nema unetih komentara

Vaš komentar
© Grejanje.com 2010-2012 | Powered by PlumDesign
Nezavisnost rada magazina za energetsku efikasnost omogućili su pokrovitelji i sponzori projekta
Logo Grejanje.com - Magazin za Energetsku Efikasnost