Početna O portalu Prijatelji Uloguj se Upiši se u adresar Twitter Eng

Vaillant Group

O Vaillant Group

Vaillant Group je međunarodno uspešna kompanija koja je svoju tehnologiju usmerila na grejanje, hlađenje i ventilaciju.

Kao jedan od svetskih tržišnih lidera, više od 136 godina svojim tehnološkim dostignućima proizvodi i razvija uređaje, sisteme i usluge za grejanje, hlađenje i toplu vodu.

Osnovna vizija kompanije je da omogući ljudima širom sveta da uživaju u najjednostvnijim, zdravim i energetski efikasnim rešenjima za grejanje, hlađenje i toplu.

U 2009. godini Vaillant Group je sa 12300 zaposlenih postigla prodaju od oko €2.2 biliona, što znači da smo u oblasti industrije drugi po veličini u Evropi.

Vaillant Group je u porodičnom vlasništvu od njenog osnivanja 1874. godine.

 

              

Vaillant Group i njeni proizvodi

Vaillant Group nudi prilagođena rešenja kombinujući komfor i ušedu energije za sve zahteve i za sve izvore energije. Pored energetski efikasnih proizvoda za grejanje, kao što su toplotne pumpe i kondenzacioni kotlovi, daje značajan doprinos za smanjenje potrošnje energije i troškova grejanja sa hibridnim sistemima, što čini dodatnu upotrebu obnovljivih izvora energije, Naprimer, kotao može biti u kombinaciji sa solarnim termalnim sistemima. Korišćenjem solarne energije za grejanje vode i kao podrška grejanju zgrada, može se uštedeti velika količina energije i smanjiti emisija štetnog zračenja. Vaillant  Group je u segmentu zidnih uređaja tržišni vođa u Nemačkoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Španiji, Belgiji, Austriji, Češkoj, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Slovačkoj, dok u Danskoj i Sloveniji zauzima broj dva, a u Italiji, Holandiji i Turskoj broj tri u tržišnom poretku.

 

Međunarodna rasprostranjenost: prodaja i podrška

Prodaju vrši preko 20 nacionalnih kompanija, a izvozi se u više od 60 zemalja.

 

Zvanični brendovi

Optimalno usklađivanje brendova prema različitim delovima tržišta i potreba korisnika.

 

Vaillant Group i njeni brendovi

Saunier Duval, sa sedištem u Nantu - Francuska, je jedan od pionira u industriji od 1907. god. Danas, ovaj brend nudi ceo spektar proizvoda za grejanje, hlađenje i klimatizaciju uključujući mnoge inovacije.

Za 80 godina Bulex, Belgijski brend, prodao je visoko kvalitetne uređaje za grejanje, toplu vodu i klimatizaciju, poslovnim i stambenim objektima, vodeći brigu o poslednjim standardima po pitanju udobnosti i zaštite životne sredine.

Za 80 godina Bulex, Belgijski brend, prodao je visoko kvalitetne uređaje za grejanje, toplu vodu i klimatizaciju, poslovnim i stambenim objektima, vodeći brigu o poslednjim standardima po pitanju udobnosti i zaštite životne sredine.

Osnovan 1954, Demir Döküm je vodeći u oblasti grejanja i klimatizacije u Turskoj. Proizvodi ove robne marke se takođe prodaju u preko 50 zemalja Evrope, Azije i Severne Afrike.

Od 1934, glavni fokus vodećeg proizvođača opreme za grejanje u UK, je na pouzdanim, visoko efikasnim proizvodima koji štite životnu sredinu.

Italijanski Hermann je pokrenuo svoj posao u oblasti tehnologije grejanja 1970. godine. Danas, visoko napredna proizvodnja je usredsređena na kompaktne viseće zidne kotlove.

Poslednji, koji se pridružio našoj porodici brendova je Protherm, osnovan je 1991. godine i postao je tržišni vođa u nekoliko zemalja Istočne Evrope. Protherm takođe snabdeva mnoge druge zemlje Evrope, Azije i Afrike.

 

Naši proizvodi su osvojili mnoge nagrade i priznanja.

Proizvodi Vaillant Groupe osvojili su nagrade u poslednjih 6 godina više od 60 puta .

 

Dominirajući proizvodi i usluge – vrhunski dizajn na svim nivoima

Inovativan i održiv dizajn u skladu sa tehničkim merilima

 

Proizvodi i tehnička prevlast

Mi već pokrivamo 90% od svih mogućih grupa proizvoda u oblasti grejanja.

 

Vaillant Group – Istorijat

1874

Johann Vaillant osniva Vaillant u Remscheidu (Nemačka)

1894 – 1963

Inovacije na tržištu: 1894. godine sa gasnim zagrevačem vode, 1961. godine sa visećim zidnim gasnim kotlom, 1963. godine sa zidnim gasnim kombinovanim kotlom

1996

Na tržište se lansira prvi Vaillantov gasni kondenzacioni aparat za grejanje

2001

Akvizicojm Hepwortha stvara se jedna od vodećih svetskih kompanija na području grejanja i klimatizacije. Na tržište se lansira nova generacija zidnih kombinovanih i kondenzacionih kotlova

2004

Sticanje većinskog udela u italijanskoj kompaniji Hermann S.r.l, proizvođača opreme za grejanje. Puštanje u rad novih proizvodnih pogona u Trenčin, Slovačka

2006

Početak proizvodnje toplotnih pumpi u Gelsenkirchenu

2007

Preuzimanje većinskog udela u vodećoj turskoj firmi na području grejanja i klimatizacije DemirDöküm

2008

Vaillant Group počinje prvu sopstvenu proizvodnju solarnih kolektora Gelsenkirchenu

2009

Druga proizvodnja solarnih kolektora počela je u Nantu, Francuska

2010

Sa Vaillant zeoTHERM zeolit gasnom toplotnom pumpom, kompanija je prvi proizvođač koji tržištu širom sveta nudi najefikasniji hibridni sistem, zasnovan na obnovljivim izvorima energije i prirodnom gasu; u Bozüyük, Turska, otvorena je treća proizvodnja solarnih pločastih kolektora

 

O Vaillantu

Vaillant GmbH sa matičnim sedištem u Remscheid-u, SR Nemačka, ubraja se u pionire među vodećim preduzećima iz područja tehnike grejanja u Evropi. Vaillant je jedini proizvođač u Evropi koji nudi kompletan program za udobnost stanovanja i pripreme tople sanitarne vode koristeći sve energente: gas, ulje, struju, solarnu energiju i u budućnosti  vodonik / uređaj na gorivnu ćeliju i zeolit / zeolit-toplotna pumpa.

Vaillant GmbH sa 136 godina iskustva iza sebe je širom Evrope najpoznatija marka u branši.

Vaillant GmbH je vodeći član Vaillant Group, koja je jedan od svetskih tržišnih lidera na području grejanja hlađenja i klimatizacije. Pored Vaillanta u Vaillant Groupi nalazi se još 8 robnih marki, Saunier Duval, Renova Bulex, Glow-worm, AWB, Protherm,Hermann i DemirDokum.

 

Vaillant u Srbiji

Predstavništvo Vaillant za Srbiju otvoreno je u junu 2005. godine. Sedište firme se nalazi u Beogradu, u Radničkoj ulici broj 59, opština Čukarica. Poslovni prostor Predstavništva sastoji se od nekoliko opremljenih kancelarijskih prostorija, edukacionog centra sa praktikumom, izložbenog prostora i višenamenskog magacinskog prostora.

Osnovne aktivnosti kojima se Predstavništvo bavi su obezbeđenje permanentnog školovanja i usavršavanja postojeće servisne mreže, organizacija obuka za instalatere i trgovce i seminara za projektante, kao i dostavljanje informacija o novinama iz poslovanja Vaillanta svim našim partnerima. Takođe, značajne aktivnosti su i pripreme i učešća na sajmovima i seminarima, prezentacije putem Infomobila i marketinške aktivnosti.

U okviru Predstavništva od 2007. godine nalazi se i firma Vaillant doo koja svojim skladištem rezervnih delova snabdeva ovlašćene servisere Vaillanta potrebnim rezervnim delovima.  Predstavništvo je otvoreno svakim radnim danom od 8 do 16 časova i stoji Vam na raspolaganju za sva Vaša pitanja.

<!--[endif]-->
Za 80 godina Bulex, Belgijski brend, prodao je visoko kvalitetne uređaje za grejanje, toplu vodu i klimatizaciju, poslovnim i stambenim objektima, vodeći brigu o poslednjim standardima po pitanju  udobnosti i zaštite životne sredine.
ŠtampajPošalji prijatelju

Komentari

Radoš Marković
14 11 2018
Poštovani,

Da li je moguće nabaviti trokraku slavinu I kit za reparaciju trokrake slavine za Vaillant Thermomax VGV 182.

Unapred hvala .
 
vinko posinkovic
26 11 2015
Poštovani
Interesuje me dali postoji negde u Beogradu maloprodaja delova za gasne kotlove Vaillant.Naime interesuje me sigurosni ventil za vodu za kotao vaillant vuw 242-3.
Unapred zahvalan
 

Vaš komentar
© Grejanje.com 2010-2012 | Powered by PlumDesign
Nezavisnost rada magazina za energetsku efikasnost omogućili su pokrovitelji projekta HERZ Armaturen
Logo Grejanje.com - Magazin za Energetsku Efikasnost