Početna O portalu Prijatelji Uloguj se Upiši se u adresar Twitter Eng

Otvorena prva zelena zgrada u Srbiji Kompanija

Sertifikacijom Blue Center kompleksa potvrđen je minimalan negativan uticaj objekta na životnu sredinu

Bluehouse Capital proslavila je danas dobijanje BREEAM sertifikata za poslovni kompleks Blue Centar... Ovim je zgrada zvanično postala i prva zelena zgrada u Srbiji koja ispunjava najviše standarde energetske efikasnosti.

Visoke ocene potvrđene BREEAM akreditacijom, svrstavaju Blue Centar u grupu od 3% zgrada u Evropi koje poseduju sertifikat ove britanske kuće. Svečanosti su prisustvovali ambasador Grčke Dimosthenis Stoidis i Stevan Lojović direktor kompanije investitora Bluehouse Capital za Srbiju. “Dobijanjem sertifikacije Blue Center je i zvanično postao prva zelena zgrada u Srbiji, ikad akreditovana po bilo kom od svetski priznatih sertifikacionih sistema zelene gradnje.

 

Želeli smo da Blue Center ponudi više od trenutnih standarda tržišta i sve vreme uvažavali principe održive gradnje koji ne predstavljaju zakonsku obavezu za investitore. Izgradili smo ne samo tehnički kvalitetnu i efikasnu zgradu koja je u skladu sa zahtevima propisa EU, već smo kreirali i moderno poslovno okruženje gde zaposleni mogu da uživaju u poslovnim aktivnostima provodeći u istom veći deo dana.”, izjavio je Stevan Lojović, direktor Bluehouse Capital-a za Srbiju.

Sertifikacijom Blue Center kompleksa potvrđen je minimalan negativan uticaj objekta na životnu sredinu, zbog kojih zgrada danas predstavlja primer uspeha na tržistu nekretnina, ali i niz drugih kriterijuma koji Blue Centar čini idealnim poslovnim okruženjem za zakupce i njihove klijente.

Nazad

Komentari

Nema unetih komentara

Vaš komentar
© Grejanje.com 2010-2012 | Powered by PlumDesign
Nezavisnost rada magazina za energetsku efikasnost omogućili su pokrovitelji i sponzori projekta
Logo Grejanje.com - Magazin za Energetsku Efikasnost