Početna O portalu Prijatelji Uloguj se Upiši se u adresar Twitter Eng

Trenutno u prekidu prevoz uglja do naše najveće elektrane

Došlo do izletanja iz šina lokomotive i jednog vagona sa ugljem koji se transportuje iz Rudarskog basena Kolubara

[Izvor: eps.rs]

Zbog zaleđene skretnice, jutros u 7 sati na prilazu termoelektrani »Nikola Tesla A« u Obrenovcu, došlo je do izletanja iz šina lokomotive i jednog vagona sa ugljem koji se transportuje iz Rudarskog basena »Kolubara«. Zbog ove situacije u prekidu je prevoz uglja do naše najveće termoelektrane, snage 1650 megavata, koja daje četvrtinu električne energije proizvedene u Srbiji.


Iz Rudarskog basena »Kolubara« ka mestu nesreće odmah je upućena specijalna dizalica nosivosti 100 tona. Očekuje se da će u narednih 24 sata biti osposobljen prevoz uglja do TE »Nikola Tesla A«, uprkos krajnje otežanim uslovima pristupa mestu nezgode zbog stanja prilaznih puteva i snežne mećave.


U ovoj nezgodi niko nije stradao. Procenjuje se da su postojeće zalihe uglja na deponiji naše najveće termoelektrane, uz dodatno korišćenje mazuta, dovoljne da pokriju potrebe za proizvodnjom električne energije do stabilizovanja dovoza uglja. Snabdevanje kolubarskim ugljem termoelektrane Nikola Tesla B je stabilizovano i odvija se bez zastoja.

Nazad

Komentari

Nema unetih komentara

Vaš komentar
© Grejanje.com 2010-2012 | Powered by PlumDesign
Nezavisnost rada magazina za energetsku efikasnost omogućili su pokrovitelji i sponzori projekta
Logo Grejanje.com - Magazin za Energetsku Efikasnost