Početna O portalu Prijatelji Uloguj se Upiši se u adresar Twitter Eng

Siemens godišnja novinarska nagrada

Kroz inovacije do zelene budućnosti

Primarni cilj programa “Siemens godišnja novinarska nagrada – Kroz inovacije do zelene budućnosti” je razvijanje, negovanje i unapređenje kvaliteta izveštavanja o energetskoj efikasnosti i zaštiti životne sredine u oblastima industrije, energetike i medicine. Ono što je međutim još važnije, fokus je na olakšavanju procesa osnaživanja društva kroz proširivanje znanja.

Uvodna reč organizatora

Kao jedna od vodećih svetskih kompanija na području tehnike i elektronike, Siemens se rukovodi inovacijama, naukom i tehnologijom, koji su u samom centru svega što radimo. Kako se naučni i tehnološki razvoj nastavlja, često zbunjujućim tempom, svima je važno, od vlada i poslovnih ljudi pa sve do čoveka na ulici, da ostanu u toku sa tehničkim inovacijama. Napredak u nauci i tehnologiji mogu pomoći svima u stvaranju sigurnijeg i zdravijeg društva, čistije životne sredine i uspešnije ekonomije, vođeni znanjem.

Cilj projekta

Cilj projekta "Siemens godišnja novinarska nagrada – Kroz inovacije do zelene budućnosti" jeste razvijanje, negovanje i unapređenje kvaliteta izveštavanja o energetskoj efikasnosti i zaštiti životne sredine u oblastima industrije, energetike i medicine. Želimo da ohrabrimo novinare da se temeljno bave specifičnim pitanjima vezanim za ovu oblast kako bi je približili široj populaciji.


Aktivno medijsko izveštavanje na ove teme će nam, pored ostalog, pokazati kako tehnologija zaista može da koristi ljudima, da doprinese poboljšanju života svih u regionu i da postane motor za ekonomski rast.


Cilj ovog projekta je i podsticanje povezanosti među predstavnicima medija. Stvaranjem platforme za dijalog i međusobno delovanje, "Siemens godišnja novinarska nagrada – Kroz inovacije do zelene budućnosti" nastoji da poboljša saradnju i svest svih koji su angažovani u potrazi za novinarskom izuzetnošću.
Kao društveno odgovorna kompanija, već ranije smo pokrenuli projekat "Energetska efikasnost i zaštita životne sredine". U okviru te akcije Siemens je obišao, do sada, jedanaest većih gradova u Srbiji i predstavnicima lokalnih samouprava i privrednicima predstavio rešenja koja obezbeđuju smanjenje potrošnje električne energije, optimizaciju saobraćaja i redukciju troškova informatičke infrastrukture. Pored toga, predstavljene su i tehnološke inovacije u domenu proizvodnje energije iz obnovljivih izvora, kao i napredne tehnologije prečišćavanja otpadnih voda.


Projekat Siemens godišnja novinarska nagrada samo je još jedan u nizu naših sistemskih koraka kojima delujemo na planu senzibilisanju šire zajednice za teme vezane za energetsku efikasnost, zelene tehnologije i zaštitu životne sredine.

Formular za prijavljivanje i slanje radova 

Nazad

Komentari

Nema unetih komentara

Vaš komentar
© Grejanje.com 2010-2012 | Powered by PlumDesign
Nezavisnost rada magazina za energetsku efikasnost omogućili su pokrovitelji i sponzori projekta
Logo Grejanje.com - Magazin za Energetsku Efikasnost