Početna O portalu Prijatelji Uloguj se Upiši se u adresar Twitter Eng

Grundfos otvara pogon u Novoj Pazovi

Danska kompanija Grundfos danas će u Novoj Pazovi otvoriti prvi pogon u Srbiji u kojem će se sklapati male pumpe za cirkulaciju grejanja i vode.

Kako je saopštila kompanija, svi delovi za najprodavaniju pumpu Grundfosa proizvodiće se u Nemačkoj, a veći deo pumpi za grejne i sanitarne sisteme koji će se sastavljati u Srbiji, biće izvoženi u Rusiju i Mađarsku.

Direktor Fonda za podršku investicija u Vojvodini (VIP fond) Branislav Bugarski rekao je Beti da Grundfos sutra otvara iznajmljenu halu u Novoj Pazovi u kojoj su do sada zaposlili 70 radnika i dodao da istovremeno radi na projektu izgradnje fabrike u Inđiji površine 25.000 kvadratnih metara.

Prema njegovim rečima, fabrika u Inđiji biće puštena u rad do početka 2013. i u njoj će u prvoj fazi biti uloženo 50 miliona evra i zaposleno 300 radnika i pomoćnog osoblja.

Pripreme za početak proizvodnje u Srbiji Grundfos je započeo 2009. godine, kada je kompanija kupila zemljište za izgradnju proizvodnog pogona u Inđiji, ali je realizacija projekta zbog ekonomske krize odložena.

Zbog toga je prošle godine odlučeno da proizvodnja u Srbiji najpre počne u Novoj Pazovi, a da se istovremeno nastavi realizacija projekta u Inđiji.

Sa godišnjom proizvodnjom od oko 16 miliona jedinica, Grundfos je vodeći svetski proizvođač pumpi sa udelom od oko 50 odsto svetskog tržišta.

Tu grupaciju predstavlja više od 80 kompanija u više od 45 zemalja, sa više od 16.000 zaposlenih. Prošle godine Grundfos je ostvario promet od 2,63 milijardi evra i ukupan profit od 322 miliona evra.

Nazad

Komentari

Nema unetih komentara

Vaš komentar
© Grejanje.com 2010-2012 | Powered by PlumDesign
Nezavisnost rada magazina za energetsku efikasnost omogućili su pokrovitelji i sponzori projekta
Logo Grejanje.com - Magazin za Energetsku Efikasnost